Masini

Stii care este masina anului 2018?

Recomanda informatia!

Primul SUV compact detinut de Volvo, XC40, a fost desemnat recent, la Salonul de la Geneva, masina anului 2018.

La fel ca in fiecare an, Salonul de la Geneva este cel mai asteptat eveniment pentru a se desemna premiul pentru cea mai buna masina europeana.

Si conferind acestei masini titlul de masina anului 2018, juriul de 60 de jurnalisti au plasat pentru prima data pe podium marca suedeza, extrem de populara in lume. Juriul a laudat foarte mult designul masinii, comportamentul, performantele, siguranta, calitatea, dar si designul robust al crossover-ului premium scandinavian.

Acestui model se pare ca nu ii lipseste nimic atunci cand vone vorba despre tehnologie. Volvo XC40, care vrea sa intre pe deplin in gratiile celor care adora masinile SUV asa-zise “compacte”, se prezinta deci drept cea mai buna alternativa in fata masinilor « premium » de origine germana.

Condusul acestei masini se pare ca este foarte autonom si ca masina va avea si o alta varianta, hibrid. Dar in afara performantelor si aspectului sau exterior, juriul a mai fost sedus si de aspectul sau interior, foarte « scandinav », care il face sa se remarce in fara concurentilor sai precum Seat, Kia sau chiar BMW.

Iata si cum arata clasamentul final :

1 – Volvo XC40 : 325 de puncte

2 – Seat Ibiza : 242 de puncte

3 – BMW Série 5 : 226 de puncte

4 – Kia Stinger : 204 de puncte

5 – Citroën C3 Aircross : 171 de puncte

6 – Audi A8 : 169 de puncte

7 – Alfa Romeo Stelvio : 163 de puncte

In plus, cu acest premiu, juriul a trecut peste tabuurile impuse de mai bine de 40 de ani si a dat titlul de masina anului unui model premium. Ultimul model premium care a primit aceasta distinctie a fost Porsche 928 in anul 1978.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *