Masini

Este periculos s schimbam dimensiunea anvelopelor?

Recomanda informatia!

Cand vine vorba sa schimbam anvelopele de la masina trebuie sa dam o foarte mare importanta si dimensiunii acestora. Fiindca daca alegi sa schimbi cauciucurile vechi cu unele noi care au o marime mult mai mare, autovehiculul poate avea de suferit. Asadar, inainte de a schimba dimensiunea cauciucurilor, cerceteaza si asigura-te ca nu vei intampina probleme.

Trebuie sa intelegem ca autovehiculul a venit cu acele dimensiuni ale jantei si ale anvelopelor cu un scop. Si multi soferi inteleg acest lucru, cumparand exact marimile potrivite. Doar prin randul tinerilor sunt persoane care isi cumpara jante si anvelope de dimensiuni diferite, crezand ca astfel isi pot exprima personalitatea mai bine, dar de fapt nu fac altceva decat sa inrautateasca capacitatile autovehiculului.

Ce functii ale autovehiculului sunt afectate daca schimbam dimensiunea anvelopelor?

– Suspensia autovehiculului va fi mai solicitata cu un cauciuc mai inalt.

-Kilometrajul este optimizat pentru marimea anvelopelor descrisa in cartea masinii. Cauciucurile mai mici for face kilometrajul sa se invarta mai repede, iar cele mai inalte il vor face sa indice mai putin decat e viteza reala.

Cu toate acestea, nu inseamna ca nu ne putem personaliza autovehiculul. Se intampla sa vrem jante mai mari, se intampla sa vrem cauciucuri mai late, plate si subtiri etc. Insa pentru a face aceste modificari trebuie sa apelam la specialistii din domeniu, si nu sa facem treaba de capul nostru.

Cu ceva timp in urma se intampla sa achizitionam cauciucuri cu specificatii putin mai diferite pentru masina fiindca nu dispuneam de modelele recomandate de producator, insa in ziua de astazi, in Romania exista foarte multe magazine de piese auto si de vanzari jante sau anvelope, si nu cred ca ca mai avem scuza atunci cand cumparam cauciucuri pentru masina.

Totusi, daca vrei neaparat sa iti modifici autovehiculul si vrei cauciucuri mai inalte sau mai mici, consulta-te cu profesionistii din domeniu. Dar nu te duce pur si simplu la un magazin ce vinde cauciucuri plate si subtiri, fiindca exista posibilitatea ca acea persoana sa iti spuna ca sunt bune cauciucurile, doar pentru a le vinde. Consulta-te cu oameni care chiar stiu despre ce e vorba. Tehnologia din ziua de azi ne permite sa aflam raspunsuri greu de gasit altadata, chiar din confortul case noastre. Niste intrebari pe forumurile de specialitate cu siguranta vor primi raspuns. Ba chiar exista posibilitatea sa dai de o persoana care a schimbat marimea anvelopelor exact cum vrei tu sa faci, iar atunci vei avea niste pareri sincere si poti hotari de unul singur ce e de facut in continuare.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *