Sanatate-Medicina

Tipuri de accesorii medicale pentru o gama variata de afectiuni

Recomanda informatia!

Afectiunile oftalmologice, prin amploarae si subiectii implicati, tin capul de afis in ceea ce priveste cercetarile medicale recente. Avand in vederile nevoile tot mai stringente ale oamenilor, inovatiile tehnologice in materie de oftalmologie vin sa imbunateasca capabilitatile vizuale si sa inlature manifestarile neplacute pricinuite de solicitarea indelungata a ochilor.

Ochiul, un organ pe cat de rezistent, pe atat de sensibil, este mereu expus vicisitudinilor lumii moderne. Calculatorul, televizorul, telefonul mobil, dar si radiatiile ultraviolete sunt perceputi de catre specialisti drept factori declansatori in ceea ce priveste semnele premegatoare ale unei afectiuni oftalmologice.

Statisticile oficiale releva un fapt absolut ingrijorator: aproximativ 80-90% din populatia lumii a experimentat, cel putin odata in viata, simptomele deranjante produse de ochii uscati, iritati sau obositi. De aici, si pana la diagnosticarea unei erori de refractie nu mai este decat un singur pas. Si ce avem de facut? Cat de mult de ajuta o pereche de lentile de contact? Care sunt avantajele noilor modele de lentile de contact Proclear?

Lentile monofocale daca suntem la prima dioptrie

Daca ne aflam la prima experienta in ceea ce priveste dioptriile, sfatul medicului oftalmolog ne va fi mai mult decat util, in elucidarea misterului privitor la tipul de lentila de contact la care sa apelam. Lentilele monofocale sunt, in acest sens, recomandarea specialistilor oftalmologi. Pentru corectie optima a vederii, pacientul va fi nevoit sa isi formeze cateva reflexe in ceea ce priveste conduita de purtare a lentilei.

Lentile bifocale si multifocale daca suferim de presbiopie

Daca ne confruntam cu probleme de vedere atat la aproape, cat si la departare, cu siguranta ca lentilele bifocale si multifocale sunt cele mai indicate. Dupa varsta de 40 de ani, abilitatile vizuale ale oricarei persoane sufera numeroase transformari. Ca urmare a procesului de aplatizare a cristalinului, procesul de acomodare a ochiului este ingreunat. Pierderea treptata a acestei capacitate este cunoscuta sub numele de presbiope. Amplitudinea acomodatiei creste odata cu varsta, asa incat o persoana trecuta de 45 de ani nu mai poate vedea clar obiectele situate la o distanta de 25-30 de cm de ochi.

Treptat, capacitatea vizuala scade si la distanta, de aceea, lentilele bifocale si multifocale sunt solutia la indemana in astfel de cazuri.

O marca populara de lentile multifocale sunt lentilele de contact Proclear, care beneficiaza de aportul unor tehnologii revolutionare care combina designul unic, cu materialul revolutionar creat prin patentarea tehnologiei PC. In plus, continutul ridicat de apa de 59% face ca ochii sa isi mentina o umiditate confortabila pe tot parcursul zilei.

Lentilele torice- salvarea pacientilor diagnosticati cu astigmatism

Pacientii diagnosticati cu astigmatism sunt nevoiti sa poarte in permanenta o categorie de accesorii oftalmologice speciale, proiectate sa corecteze curbura corneei care determina vederea dubla si intetosata. Din gama de lentile de contact Proclear, producatorul CooperVision a lansat pe piata modelul de lentile torice. Desi lentilele cilindrice sunt adesea inconfortabile la purtare, indeosebi din cauza ametelilor, totusi aceste accesorii sunt singura solutie de a reda vederea optima in cazul astigmatismului.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *