Sanatate-Medicina

Cand pot fi folosite tensiometrele electronice

Recomanda informatia!

Ultimele studii arata ca in societatea contemporana, hipertensiunea arteriala este si va fi o importanta problema de sanatate fiind in acelasi timp afectiune cardio-vasculara cat si factor de risc pentru alte afectiuni cardiovasculare prin agravarea si aparitia de complicatii in evolutia acestora.

In sistemul circulator al omului, in vasele de sange (arterele) presiunea arteriala (T.A.) variaza intre o valoare maxima (T.A. sistolica) aceasta fiind valoarea maxima pana la care ajunge presiunea in artere in momentul in care inima se contracta (presiunea sistolica) si o valoare minima (T.A. diastolica) aceasta fiind valoarea presiunii care ramane in artere atunci cand inima este in faza de relaxare (presiunea diastolica).

Aparatele de încheietura mâinii, folosite la măsurarea tensiunii arteriale, se pozitionează aproape de arterele situate direct sub piele. Dat fiind că aceste artere de la care sunt obţinute semnalele sunt semnificativ mai subţiri, şi sunt înconjurate de mult mai puţine ţesuturi moi decat artera situată în zona superioară a braţului, rezultatele citirilor sunt mult mai usor şi mai rapid obţinute. Daca va intrebati de unde puteti cumpara astfel de tensiometre, Catena Pas cu Pas este un magazin online cu tensiometre electronice ce ofera produse de o calitate superioara la preturi avantajoase.

Acest tip de tensiometre sunt potrivite persoanelor care necesită monitorizarea permanentă a tensiunii, persoanelor în vârstă şi de asemenea, persoanelor care au în zona superioară a braţului abundenţă de ţesut moale.

Dat fiind că arterele din zona încheieturii mâinii sunt mai sensibile, iar vasele pot fi afectate de arteroscleroză, circulația sângelui este îngreunată (proces care însoţeşte cel mai adesea procesul de îmbătrânire) trebuie ţinut cont că dispozitivul poate da mesaje de eroare.

În concluzie, tensiometrele de mână nu sunt indicate persoanelor care suferă de arteroscleroză.

Articol preluat de aici si aici.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *