Acizii grasi omega 3 si bolile psihice

Recomanda informatia!

Doua dintre bolile psihice cele mai grave sunt depresia unipolara si tulburarea bipolara. Depresia bipolara este extrem de greu de tratat pentru ca de multe ori se ajunge la episoade maniacale. Si mai mult decat atat aproximativ 19% dintre pacientii suferinzi de depresie bipolara ajung sa se sinucida, si numai jumatate mai au sanse sa revina la functionarea de dinainte de imbolnavire.

Tot mai multe cercetari stiintifice scot in evidenta faptul ca alimentatia si in particular acizii grasi omega 3 pot fi de mare ajutor in prevenirea acestor afectiuni, dar si in tratarea lor.

Acizii grasi omega 3 sunt acizi grasi polinesaturati, care nu se pot genera de catre organism, fiind necesar a fi adusi ca aport din alimentatie. Acizii grasi omega 3 sunt continuti de catre uleiul de peste marin, uleiul de seminte de in, nuci, precum si in suplimente nutrtitive. Forever Living Products propune Arctic Sea Omega 3, o combinatie de acizi grasi omega 3 si omega 6. Arctic Sea Omega 3 are la baza uleiul de peste marin de mare adancime precum somonul si uleiul de masline.

Avand in vedere ca aproximativ 20 de procente din greutatea creierului in stare uscata este reprezentata de acizi grasi, rezulta ca acestia au o mare influenta in pastrarea starii sanatatii psihice, iar un nivel scazut de acizi grasi omega 3 inseamna un risc crescut de afectiuni psihice.

Exista mai multe studii care leaga in mod direct consumul de alimente pe baza acizilor grasi omega 3 cu afectiuni precum depresia. In tarile unde prin traditie se consuma omega 3 se constata o incidenta mult mai redusa a depresiei bipolare, unipolare precum si a tulburarilor afective sezoniere.

Acizii grasi omega 3 intra in componenta membranelor neuronale, indeplinind un rol critic in modul lor de functionare. De asemenea acizii grasi omega 3 influenteaza chimic depresia.

Acizii grasi omega 3 si-au dovedit eficacitatea in urmatoarele afectiuni:

  • Insomnie
  • Anorexie nervoasa
  • Depresie unipolara
  • Depresie bipolara
  • Depresia aferenta perioadei de sarcina
  • Tulburarile de personalitate combinate cu depresii
  • Diminuarea gandurilor de suicid
  • Depresia post-partum

Din pacate acizii grasi polinesaturati omega 3 sunt foarte vulnerabili la oxidare, dar din fericire exista multe dovezi care sustin ca acestia pot atenua depresia. Suplimentele alimentare care au la baza uleiul de peste sunt foarte bine acceptate de catre organism.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *