Arta-Cultura

Cum invatati pe copii sa vorbeasca?

Recomanda informatia!

Fara indoiala, fiecare parinte de abia asteapta primele cuvinte ale micutilor. Daca doriti ca acest lucru sa se intample cat mai repede, puteti sa va implicati, astfel copii pot incepe sa vorbeasca mai repede si sa invete cu usurinta cuvinte noi.

Trebuie sa vorbiti mult cu bebelusi, sa le povestiti ce se intampla in jurul lor. Vorbiti cu intonatie, astfel copii vor fi atenti la ceea ce vorbiti si unele cuvinte li se vor intipari in minte. Jucati-va mult cu bebelusi, cantati cantece si spuneti poezii, pentru ca intr-un mediu de joaca copii invata mai usor. Dupa ce copii incep sa rosteasca cuvinte sau sa spuna mici propozitii, corectati-le, repetand cuvantul corect si clar. Ajutati-le sa construieasca propozitii simple si scurte.

De asemenea este important sa cititi pentru copii, chiar si inainte de un an, din carti dedicate celor mici. Cititi poezii sau povestioare scurte si aratati-le pozele, ca sa inteleaga mai usor cele citite. Cititul are efecte benefice nu doar asupra vorbirii:

–          ajuta la imbogatirea vocabularului

–          dezvolta creativitatea

–          ajuta la concetrare si la dezvoltarea atentiei

Ce carti sa alegeti copiilor?

Cartile ideale pentru copii, sunt cele colorate si cu multe poze. Pozele colorate ajuta pe copii sa inteleaga povestile si vor atrage atentia celor mici. Trebuie sa alegeti cartile pentru copii, conform varstei lor. Recomandam sa alegeti carti pentru copii cu personajele lor preferate, despre care stiti ca le intereseaza. Cartile de asemenea trebuie sa fie si rezistente, mai ales in cazul copiilor mai mici.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *