Arta-Cultura

Studiile arata ca dictionarul de rime imbogateste creativitatea

Recomanda informatia!

Tot mai multi experti in lingvistica sustin ca una dintre cele mai bune metode de imbogatire atat vocabularului cat si a exprimarii libere este folosirea unui dictionar.

DEX-ul limbii romane este o carte care obisnuia sa nu lipseasca din nici o locuinta. Mai rar intalnit in biblioteci astazi, dictionarul explicativ al limbii romane ramane totusi una dintre cele mai bune metode de imbogatire a vocabularului.

Cel mai eficient si rapid mod de a intelege anumite notiuni si termeni este prin intermediul unor asimilari de notiuni asemanatoare sau foarte usor de memorat precum rimele scurte sau poeziile. In acest sens, folosirea in paralele a unui dictionar obisnuit cu un dictionar de rime (precum acesta: https://dexonline.net/dictionar-rime) este o alaturare inspirata.

Copii au o capacitate de asimilare a cunostintelor foarte rapida, specialistii sustin ca cele bune metode de predare a unor notiuni de lingvistica si imbogatire a spiritului creativ sunt cu ajutorul dictionarelor de rime. Cei mici invata sa isi exprime creativitatea in versuri si stapanesc termeni si cuvinte noi asimiland totul cu usurinta atunci cand aceste notiuni sunt integrate in joculete si activitati distractive.

Dictionarul de rime incurajeaza gandirea creativa

Exista voci care sustin ca structura in rime pare greoaie la prima vedere, insa tocmai acest lucru starneste interesul copiilor si le hraneste creativitatea. Studii de specialitate demonstreaza ca cei mici invata cu usurinta, inca de la varste foarte fragede, poezii scurte si simple care ii ajuta sa deosebesc diverse animale, culori sau obiecte prin intermediul desenelor animate sau a povestilor pentru copii. Creativitatea celor mici nu are limite, de aceea trebuie incurajati cat mai mult sa invete lucruri noi si sa li se puna la dispozitie materialele necesare pentru a le hrani curiozitatea.

Utilizarea unui dictionar de rime incurajeaza libertatea de exprimare

Vocabularul dobandit prin intermediul unui dictionar ii incurajeaza pe cei mici sa comunice mai mult si sa isi foloseasca gandirea creativa in diverse situatii pentru a se integra mai bine intr-un colectiv si pentru a se face intelesi.

Rimele si poeziile special create pentru cei mici au o anumita muzicalitate usor de retinut si invatat care contribuie semnificativ la imbogatirea modului de exprimare.

Nu in ultimul rand, un dictionar de rime ajuta la hranirea curiozitatii artistice. Arta prin ochii copiilor este complet diferita fata de cum este perceputa de un adult. Muzica, pictura si poeziile au o semnificatie complet diferita in perspectiva celor mici, iar cu cat sunt expusi mai des la acestea cu atat simtul lor creativ se dezvolta mai mult.

Poezia ca tip de arta are o abordare un pic mai dificila atunci cand este prezentata unui copil, dar prin intermediul dictionarelor de rime acestia pot invata notiuni si termeni simplii care incurajeaza creativitatea si se pot concretiza in inclinari artistice pe mai tarziu.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *