Lucruri ciudate si impresionante despre funeralii si moarte

Recomanda informatia!

Decesul nu este un subiect placut, fiecare om dorindu-si ca acest proces cat se poate de natural sa intervina cat mai tarziu in viata lui. Tocmai pentru ca este un proces care creaza teama, de-a lungul timpului a fost supus unor traditii interesante si ciudate.

Este adevarat ca astazi avem servicii funerare complete Bucuresti si o multime de pompe funebre care transforma decesul si inmormantarea intr-un proces destul de simplu, insa in trecut, lucrurile stateau cu totul si cu totul diferit.

Iata, asadar, cateva lucruri ciudate si impresionante despre funeralii si moarte.

Exista societati care scoteau carnea de pe oasele mortilor

Desi pare o actiune barbara, se pare ca exista mai multe societati din perioada medievala, care scoteau carnea de pe scheletul oamenilor. Scopul era acela de a transporta in siguranta corpurile pe distante lungi.

Pietrele de mormant au fost introduse de romani

Pietrele de mormant gasite la catolici sau crucile pe care le gasim in mormintele ortodocsilor, au fost introduse de catre armata romana. In momentul in care un soldat roman deceda, piatra de mormant era dedicata copiilor si nevestei soldatului, fiind un fel de bilet de adio.

Procesul funerar din epoca medievala presupunea un singur cosciug pentru mai multe persoane

Practic, sicriele erau folosite doar pentru a transporta persoana decedata de acasa pana la locul urma sa fie inmormantata. Odata ajunsa aici, era scoasa din cosciug si inmormantata fara acest produs.

Rozmarinul nu a fost folosit tot timpul pentru cartofi

Rozmarinul este un condiment deosebit de aromat si de interesant, care este folosit pentru prepararea cartofilor la cartofi sau a cartofilor prajiti. Acesta a fost folosit si pe post de odorizant folosit in cosciuge. Persoanele decedate care trebuiau sa stea mai multe zile pana la inmormantare, erau insotite de rosmarin, care elimina mirosul neplacut generat de corp.

Criminalii erau binefacatori

O credinta foarte interesanta aparuta in secolul 19, presupunea ca persoanele care au ucis pe cineva pot sa vindece diverse boli, de la cancer pana la boli de piele. Se pare ca acei criminali care erau condamnati la moarte prin spanzurare erau foarte populari printre oamenii de rand, care doreau sa ii atinga pentru a scapa de afectiunile grave pe care le aveau.

Exista decedati care sunt transformati in… diamante!

– Vrei sa te casatoresti cu mine? Ti-o ofer pe bunica!

Corpul uman are o concentratie mare de carbon, asadar, odata ce acesta isi pierde viata, poate sa fie transformat in diverse lucruri. Unul dintre aceste lucruri este un diamant. Se pare ca cenusa umana se poate transforma printr-un proces destul de greoi intr-un diamant. Un astfel de proces costa, insa, peste 25000 de euro, insa partea buna este ca persoanele decedate raman mereu in familie.

Traditiile legate de moarte sunt intotdeauna impresionante si ne pot invata multe despre istoricul omenirii. Fara doar si poate, unele sunt interesante, altele ciudate iar altele ni se par normale.

Ceea ce este normal acum insa, s-ar putea ca peste ani sa fie deosebit e ciudat.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *