Arta-Cultura

Cartile de fotografie – primul pas inspre profesionism

Recomanda informatia!

Ma intreb cati dintre voi rasfoiesc paginile unei carti pentru a afla mai multe despre fotografie. E ciudat cum tot mai mult avem impresia ca intreaga informatie de care avem nevoie de gaseste online iar cartile au devenit tot mai mult redundante. Daca subiectul tau preferat si pasiunea care iti consuma timpul este fotografia digitala vei fi surprins, dar si bucuros sa afli ca exista pe piata cateva carti extraordinare despre aceasta. Informatia dintr-o carte de 300+ pagini , scrisa de un expert este mult mai condensata si bine structurata decat 30 de pagini web, fiecare cu stilul, datele si exemplele sale. Indiferent ca vrei s ainveti sa lucrezi in Photoshop, sa folosesti culorile ca un specialist sau doar sa iti folosesti aparatul la adevaratul sau potential, cartea potrivita este exact ceea ce ai nevoie.

De fapt tot ce ai nevoie este o carte care sa iti ofere exact acele raspunsuri pe care le cauti de multa vreme, intr-un mod structurat, detaliat si exemplificat. Din pacate insa nu exista un catalog cu toate cartile de fotografie de pe piata sa stii exact care este cea potrivita pentru tine. Daca vizitezi o biblioteca virtuala, cum este Bookcity, vei vedea ca aceasta are o multime de intrari in categoria “carti de fotografie”. Ceea ce poti face este sa citesti descrierea, recenzice si extrasele din fiecare dintre ele pentru a-ti face o parere cat mai exacta. Exista si carti care au o abordare mai generala a domeniului, si carti specializate pe un aspect din acel domeniu.

Tine minte insa, ca titlurile sunt numeroase, si pot fi de-a dreptul confuzante. Acestea pot varia de la nomenclaturi pur descriprive, de genul “Fotografie digitala nocturna”, sau “Fotografie digitala alb-negru” pana la interpretari mai subiective ale stilului unor fotografi celebrii. Largeste cat poti de mult aria cautarii tale, pentru a te asigura ca gasesti ceea ce ti se potriveste.

Daca esti pe cale sa achizitionezi un nou model de aparat foto, sau sa iti imbunatatesti modelul actual, vei putea gasi fara probleme o carte care sa iti foloseasca drept ghid. Daca esti amator si abia acum incepi sa gusti din placerea de a imortaliza momente unice, si pentru tine exista o categorie larga de carti care sa te invete pas cu pas cum sa iti abordezi subiectul. Unele dintre acestea, traduc intr-un limbaj cat se poate de simplu conceptele mai tehnice ale artei fotografice. Poti invata fiecare aspect de la cum este imaginea capturata, pana la printare si, mai mult, pana la prezentarea propriei imagini.

In mod interesant, unele carti de fotografie sunt insotite de CD-uri cu tutoriale complete si imagini la calitate foarte buna care ilustreaza tehnici si concepte din carte. Si daca nisi acest lucru nu iti satisface setea de cunoastere, atunci poti apela la manuale complexe pentru a-ti cultiva talentul si abilitatile. Cu greu vei gasi un domeniu care sa nu fie acoperit de carti de specialitate. Un fotograf profesionist este acela care atunci cand face trecerea de la fotografie traditionala la cea digitala, va incerca sa acumuleze cat mai multe cunostinte despre acest nou teritoriu inainte sa se lanseze efectiv in actul artistic.

Se spune ca trebuie sa faci primul pas pentru a ajunge la cel cu numarul 1000. Cartile de fotografie sunt poate, chiar acel prim pas inspre a deveni urmatorul Steve McCurry sau Mario Testino.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *