Arta-Cultura

5 cele mai creative orase din lume

Recomanda informatia!

Exista o presupunere, aceea ca, creativitatea se refera la geniul individual. Intr-adevar, marile descoperiri creative sunt, de asemenea, un proces social, adesea aparand atunci cand se aduna o populatie diversa. Orasele istorice sunt un ingredient esential pentru crearea artei excelente, de la Atena clasica si Florenta Renasterii pana la New York-ul postbelic si Londra.

Si unde merg artistii, urmaeaza si altii. In ultimele decenii, procesul de gentrificare a devenit bine stabilit. La inceputul anilor 2000, universitarul Richard Florida a popularizat teoria potrivit careia creativitatea permite dezvoltarea urbana: boemii si artistii se muta in zone din interiorul orasului, in clasa muncitoare sau abandonate in cautarea unor spatii de cazare si spatii mai ieftine. Ei creaaza un loc distractiv si interesant, iar clasele de mijloc creative sunt apoi atrase de aceste comunitati cu mintea deschisa – si de cultura si facilitatile care vin odata cu ele.
Iata cinci orase in care infloritoarea scena creativa locala necesita o atentie internationala.

Mexic
In timp ce Donald Trump este obsedat de zidurile si a tarifele comerciale, perspectivele creative ale celor din acest oras nu au fost niciodata atat de dinamice si nici capitala nu a salutat mai multi straini in cautarea unui loc in care sa se exprime.

Sharjah
Deseori umbrita de vecinii sai stralucitori, Abu Dhabi si Dubai, Sharjah isi primeste in sfarsit sansa de a straluci – datorita seicului sau cu o aplecare pentru arta si poezii si a familiei sale creative.

Belgrad
Alimentat de o cultura vibranta a tineretului, orasul devine rapid destinatia de top a lumii pentru viata de noapte, datorita unei scene de petrecere care se intinde peste tot, de la folk-ul tiganilor la hip-hop-ul sarb nou-val. Este, de asemenea, o destinatie pentru fanii arhitecturii bautiste.

Dakar
Cu 60% din populatia sa sub 25 de ani, Africa este cel mai tanar continent de pe planeta, iar datorita culturii sale de surf pe tot parcursul anului, a perspectivelor angajate politic si a infloritoarei scene de arta contemporana, Dakar este in centrul tineretului.

Bangkok
Peste 8 milioane de oameni traiesc în acest oras haotic de beton si neon care este plin de tensiune politica. Prin rap, graffiti, arta contemporana si fotografie, creativii thailandezi lupta tot mai mult impotriva cenzurii.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *