Arta-Cultura

Iti place muzica si iti place sa dansezi pana dimineata? Atunci trebuie sa stii care sunt cele mai interesante stiluri de dans din lume. Potivit https://www.fullonline.ro/category/social

Recomanda informatia!

Iti place muzica si iti place sa dansezi pana dimineata? Atunci trebuie sa stii care sunt cele mai interesante stiluri de dans din lume.

Potivit https://www.fullonline.ro/category/social dansurile te ajuta sa legi mai multe prietenii si sa devii mai sociabil.

      Dansurile cele  mai interesante din lume

Cumbia – Cartagena, coasta Caraibelor

Originea acestui tip de dans este inca un mister. Cumbia provine de la cuvantul african “ cumbe” care inseamna a dansa.  Acesta este un amestec de dansuri traditionale de la popoarele indigene, sclavi africani si colonisti europeni. Cumbia este un dans  senzual, cu miscari sexy din solduri. Se poate dansa si cu o lumanare in mana iar femeia executa pasi scurti in timp ce partenerul danseaza in jurul ei.

Dansul mastilor Zaouli – Coasta de Fildes

In momentul in care muzica de flaut si tobele incep sa bata, dansatorul mascat sare in fata multimii si danseaza. Fiecare sat din grupul etnic are propriul sau dansator care trebuie sa danseze la toate evenimentele importante.

Frevo – Olinda , Brazilia

Frevo vine de la cuvantul portughez “ferver” care inseamna a pierde. Dansatorii de frevo se misca usor si au un repertoriu de 120 de miscari diferite. Pe toti acesti dansatori ii poti gasi in satul Penambuco mai ales in perioada carnavalului din orasul Olinda.

Kathakali – Kochi, India

Acest dans implica un pic de actorie si mult machiaj.  Timp de 90 de minute dansatorii sunt machiati dupa care cu o simpla miscare a ochilor sau a buzelor dansatorii interpreteaza noi expresii faciale care trebuie sa arate emotii puternice precum frica, iubire sau furie.

Hopak – Kiev, Ucraina

Este dansul national al Ucrainei. Cuvantul “hopaty” inseamna a sari si acest dans se practica in Ucraina din secolul al XVI-lea.  Pe vremuri era un dans doar de barbati dar in prezent in acest dans sunt prezente si femeile. Femeile danseaza in timp ce barbatii executa sarituri si miscari caracteristice acestui stil de dans.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *