De ce sa practici ciclism dupa 50 de ani

Recomanda informatia!

Conform unui studiu britanic, seniorii care aleg sa practice in mod regulat ciclism au doar de castigat pe plan fizic dar si pe plan cognitiv. Participantii la acest studiu, cu varsta cuprinsa intre 50 si 83 de ani au pedalat minim 30 de minute pe zi, de cinci ori pe saptamana, timp de doua luni. Un lucru care le-a imbunatatit semnificativ capacitatea de organizare si de realizare a sarcinilor de zi cu zi. Rezultatele celor care au practicat ciclism pe un model electric au fost lejer superioare fata de cei care au rulat fara asistenta.

Oase mai protejate. Bicicleta de apartament este cu siguranta cea mai adaptata pentru cei mai reticenti in privinta acestei practici. Putem sa pedalam atunci cand dorim, la orice ora, fara niciun risc. Un alt avantaj- nu prezinta niciun risc pentru articulatii ceea ce il face sportul ideal pentru persoanele care sufera de artroza.

Sporeste calitatea somnului.  De obicei, odata ce inaintam in varsta incepem sa avem insomnii. Pentru a scapa de aceasta problema suparatoare este suficient sa pedalam cate 20-30 de minute pe zi, fie in interior fie in exterior.

Arati mai tanar/a. Practicat cu regularitate de persoanele peste 50 de ani, ciclismul contribuie la protectia pielii impotriva razelor UV si estomparea petelor de imbatranire. Acest lucru se datoreaza si cresterii circulatiei sanguine la nivelul pielii ceea ce inseamna ca celulele vor beneficia de mai mult oxigen si de o cantitate mai mare de nutrienti in timp ce elimina toxinele.

Amelioreaza digestia. Activitatea fizica, inclusiv pedalatul, ajuta la scaderea timpului in care se realizeaza digestia si limiteaza cantitatea de apa care se reabsoarbe in organism conform specialistilor.

Ofera rezistenta crescuta la boli.  Persoanele care pedaleaza minim 30 de minute pe zi, cinci zile pe saptamana, au o perioada de convalescenta mai redusa si celulele albe devin mai active si mai alerte fata de potentialii agenti patogeni.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *