Sport

Cum alegem cea mai buna bicicleta eliptica pentru antrenament

Recomanda informatia!

Achizitionarea unei biciclete eliptice este mai utila decat un abonament la sala pentru acele persoane al caror timp este limitat.  Insa, inainte de a face o astfel de alegere trebuie sa fii bine informat. Exista o multime de modele in momentul de fata pe piata ceea ce face alegerea mai dificila. In cele ce urmeaza iti vom enumera principalele criterii de care trebuie sa tii cont in alegerea unei biciclete eliptice.

Bugetul. Banii pe care esti dispus sa ii investesti intr-o bicicleta eliptica sunt importanti pentru a sti ce model vei alege. Pretul acestui aparat variaza in functie de producator, de model si de dotari.

Spatiul disponibil.  Inainte de achizitionarea unei biciclete eliptice este necesar sa masori spatiul unde intentionezi sa o asezi pentru a te asigura de faptul ca incape. Este important sa gasesti un model cu dimensiuni adaptate. Ideal ar fi sa alegi un model prevazut cu roti pentru transport.

Calitatile principale pe care trebuie sa le intruneasca o bicicleta eliptica sunt urmatoarele: ergonomie, eficienta si confort. In ceea ce priveste eficienta, totul depinde de posibilitatea ajustarii rotii de inertie. Insa nu trebuie sa iti faci griji deoarece majoritatea modelelor de pe piata sunt prevazute in asa fel incat sa poti controla sistemul de franare.

In ceea ce priveste ergonomia si controlarea efortului, trebuie ca bicicleta sa fie dotata cu mai multe nivele si trepte de setare a vitezei si ca aceastea sa poate fie setate manual. Bicicleta eliptica va avea doua seturi de brate si anume fixe si mobile cu senzori in plus pentru ca utilizatorul sa aiba posibilitatea de a monitoriza nivelul cardiac si evolutia. Bratele fixe si mobile sunt de folos in miscarile efectuate si il ajuta pe utilizator sa isi lucreze eficient musculatura superioara.

Fie alegi o bicicleta eliptica cu gadgeturi sau fara, aceasta trebuie sa fie dotata cu un afisaj LCD pentru ca utilizatorul sa aiba posibilitatea sa seteze programele dorite si sa controleze functiile.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *