Sanatate-Medicina

Ortokeratologia iti corecteaza vederea dormind

Recomanda informatia!

Suferi de miopie sau de astigmatism? Nu mai suporti ochelarii, ti-ai dori sa faci ceva in privinta lor, sa scapi de ei fara sa fii nevoit sa apelezi la chirurgie? Exista in ziua de azi o tehnica moderna care iti permite sa iti corectezi vederea…dormind, ortokeratologia. Indicatii, eficienta, costuri, va spunem toate chiar acum.

Ce este ortokeratologia?

Aceasta metoda foloseste lentile semi-rigide pentru a modifica curbura corneii, pentru a ascunde defectele vizuale. Purtate timp de 7-8 ore pe timp de noapte, ortokeratologia permite corectarea vederii si defectelor si te ajuta sa scapi de ochelarii sau lentilele pe care ii purtai pe timp de zi. Insa, inainte de a apela la aceasta metoda trebuie sa contactezi un oftalmolog specializat in contactologie.

Cum functioneaza?

Lentilele speciale se aplica seara, inainte de culcare si ajuta ochiul sa vada mai bine in ziua urmatoare, fara ca persoana respectiva sa fie nevoita sa poarte ochelari. Este un proces reversibil si non-invaziv iar modificarea curburii corneene se realizeaza lent, fara niciun fel de traume. Cu alte cuvinte, lentilele actioneaza asupra epiteliului – stratul extern al corneei, il mareste si il deplaseaza spre exterior. Aceste lentile se vor folosi in fiecare noapte initial iar mai apoi doar periodic. Ortokeratologia reprezinta o reala alternativa la interventiile chirurgicale, multe persoane o prefera.

Cui i se adreseaza aceasta noua tehnica?

Ortokeratologia se adreseaza adultilor miopi, astigmati sau celor care sufera de hipermetropie. Dar si copiilor mai mari de sapte ani. Este o tehnica care permite sa traiesti fara ochelari cu miopia.

Cat de repede se fac simtite efectele?

Dupa doar o saptamana se simt deja efectele ortokeratologie, se simte o imbunatatire semnficativa a vederii. Prin urmare, ortokeratologia reprezinta cea mai buna metoda non-chirurgicala de a corecta miopia.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *