Cum sa reduci stresul asupra ochilor in timp ce utilizezi smartphone-ul?

folie-de-protectie

Recomanda informatia!

Privind constant asupra ecranului telefonului mobil, iti poate afecta vederea pe termen lung. Cel mai bun mod de a evita problemele legate de vedere este reducerea timpului petrecut in fata ecranului, dar acest lucru este aproape imposibil in ziua de astazi. Pentru a evita stresul asupra ochilor si pentru a utiliza in mod confortabil telefonul, iti punem la dispozitie cateva sfaturi utile.

Porneste filtrul automat de lumina albastra

Lumina albastra care emana de pe ecranul unui smartphone este considerata daunatoare pentru retina. Expunerea la ecran in timpul noptii sau sub lumina slaba, pune mai mult stres pe ochi. Utilizatorii pot evita acest stres pornind filtrul de lumina albastra, o caracteristica care initial era disponibila doar pe smartphone-urile de ultima generatie, dar care poate fi gasita acum si la o multime de smartphone-uri prietenoase cu bugetul. De asemenea, sunt disponibile smartphone-uri care permit optiuni de personalizare a culorilor in setarile afisajului. Este necesar ca utilizatorii sa le activeze manual, dar rezultatul final va fi acelasi.

Pastreaza distanta corecta

De multe ori, chiar si adultii uita sa mentina o anumita distanta intre ecranul telefonului si ochi. Apropierea de ecran ajuta la o vizibilitate mai buna a continutului, dar creste si riscul de deteriorare a ochilor. Daca intampini probleme la gasirea distantei corespunzatoare, poti descarca aplicatia Samsung Safety Screen. Desi este destinata copiilor, poate fi utila si pentru adulti. Functioneaza blocand o parte majora a ecranului cu o notificare daca tii telefonul prea aproape de ochi. Utilizeaza camera frontala a telefonului pentru a monitoriza distanta si, odata ce distanta optima este mentinuta, notificarea dispare de la sine.

Instaleaza o folie de protectie antireflex pentru ecran

Prin instalarea unei folii antireflex pe telefon, pe care o poti gasi pe https://www.apcgsm.ro/folii-protectie-telefoane, poti obtine o anumita cantitate de confort. Acest lucru poate imbunatati vizibilitatea la lumina puternica prin eliminarea reflexiei ecranului si, implicit, ajuta la reducerea stresului asupra ochilor. Aceste folii de protectie sunt foarte accesibile la pret, pot fi achizitionate online si vin si cu avantajul de a proteja ecranul de daune, pastrand telefonul intact.

Seteaza telefonul sa regleze automat luminozitatea

Reducerea nivelului de luminozitate nu doar reduce consumul bateriei, ci si nivelul de stres asupra ochilor. Asta nu inseamna ca ar trebui sa diminuezi complet lumina ecranului. Este mai bine sa lasi aceasta sarcina in mainile telefonului, bifand caseta de luminozitate adaptiva sau luminozitate automata din setarile afisajului. Acest lucru permite telefonului sa regleze nivelul de luminozitate in functie de cantitatea de lumina ambientala disponibila si este mult mai relaxant pentru ochi. Deci, in conditii de lumina slaba, telefonul estompeaza automat afisajul fara a afecta lizibilitatea.

Mareste dimensiunea fontului

Majoritatea oamenilor se bazeaza foarte mult pe smartphone-ul lor, de la utilizarea acestuia pentru verificarea e-mailuri, citirea articolelor, cumparaturi, plata facturilor si pana la verificarea postarilor si a mesajelor de pe retelele sociale. Toate acestea implica multa lectura, motiv pentru care dimensiunea fontului este importanta. Daca textul de pe telefon nu este lizibil si trebuie sa-l privesti cu atentie, poti creste dimensiunea fontului din setarile telefonului -> accesibilitate. Aceasta optiune este disponibila pe toate smartphone-urile.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *