Sanatate-Medicina

Cand trebuie tratata cataracta?

Recomanda informatia!

Cataracta este una dintre cele mai des intalnite afectiuni in oftalmologie in cazul persoanelor trecute de 60 de ani. Aceasta deteriorare treptata a vederii nu este intotdeauna grava, iar in multe cazuri medicii specialisti ajung chiar sa recomande neapelarea la operatie pentru tratarea acesteia, vederea putand fi corectata prin alte metode, spre exemplu folosirea unor ochelari mai puternici sau folosirea unei lumini mai puternice precum o lampa atunci cand se citeste. Exista posibilitatea ca aceste solutii sa nu dea rezultate pe termen lung, caz in care singura solutie devine operatia.

Cand trebuie tratata cataracta?

Specialistii in oftalmologie precum cei ce pot fi gasiti pe site-uri de genul Vitreum.ro, site-uri de prezentare a clinicilor oftalmologice, pot alege adesea sa lase netratate simptomele unei cataracte usoare. In urma unui consult se poate determina daca afectiunea are nevoie sau nu de tratament in functie de un numar de criterii:

  • – Boala afecteaza capacitatea de a avea grija de sine sau de alte persoane aflate in grija pacientului.
  • – Boala afecteaza capacitatea de a conduce pe timp de zi sau de noapte.
  • – Boala afecteaza capacitatea de a naviga pe timp de noapte sau pe teritoriu accidentat.
  • – Boala afecteaza capacitatea de a distinge fetele celor din jur.
  • – Boala afecteaza capacitatea de a lucra, a citi sau a folosi computerul.

In oricare dintre aceste situatii se recomanda tratament la o clinica specializata pe oftalmologie sau la spitalele de stat in cazul in care veniturile nu permit apelarea la tratamente in sistemul privat de sanatate. Corectarea cataractei se face printr-o operatie usoara, ce nu dureaza mai multe de 40 de minute si dupa care pacientul se recupereaza complet intr-un interval de doar 24 de ore. Operatia de cataracta este recunoscuta drept una dintre cele mai simple si mai putin periculoase operatii efectuate la nivelul ochilor, avand un procent de reusita de peste 95%, procent care creste odata cu apelarea la un medic cu o vasta experienta in domeniu sau la serviciile unei clinici ori a unui spital de specialitate.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *