Sanatate-Medicina

Metabolism lent- cateva cauza medicale

Recomanda informatia!

Ai cateva kilograme in plus si ai o stare de oboseala constanta? Numeroasele cauze ale unui metabolism lent, s-ar putea sa te uimeasca.

Produci prea mult cortizol. Un metabolism lent, adica acumularea de calorii, fara a fi « arse », poate sa fie provocat de excesul de cortizol, adica hormonul stresului. Secretat intr-o doza normala, cortizolul te poate ajuta sa arzi grasimile. Dar o supraabundenta de cortizol, cauzata de o perioada mai lunga de stres, va determina organismul sa faca rezerve de cortizol pentru a face fata stresului.

Nivelul de insulina este prea ridicat. Insulina este cea care ajuta corpul sa transforme zaharul in energie, dar daca corpul tau este rezistent la insulina, celulele vor fi incapabile sa absoarba glucoza si nivelul de zahar din sange va fi unul foarte ridicat. Un lucru care poate induce in eroare organismul, care va crede ca si-a facut plinul de energie si va incetini metabolismul.

Ai prea multa grasime in corp si nu ai destui muschi. Daca esti supraponderal sau obez si daca ai mai multa grasime in corp decat muschi, intri intr-un cerc vicios. Daca ai mai putini muschi, asta inseamna mai putiene calorii arse chiar si atunci cand te odihnesti, ai nevoie de mai multi muschi. Iar mai putine calorii arse inseamna mai multa grasime. Daca vrei sa arzi mai multe calorii, ai nevoie de muschi, asta insemnand ca trebuie sa faci mai multa miscare.

Iei medicamente. Anumite medicamente iti poti incetini metabolismul. Folosirea pe termen lung a anti-inflamatoarelor steroidiene poate mari apetitul si sa duca la supraconsumul de calorii. Aceste medicamente sunt asociate cu insulinorezistenta, cresterea nivelului de glicemie si cu stocarea de grasimi. Aumite studii au ajuns la concluzia ca antidepresivele sunt legate de luarea in greutate deoarece duc la o cadere a ritmului metabolic bazal si la o urcare a metabolismului.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *