Sanatate-Medicina

Procesul si estimarea perioadei de ovulatie

Recomanda informatia!

Ovulatia este procesul prin care este eliberat un ovul matur in ovar, care trece apoi prin trompele ovariene si in final in uter. Durata de viata a acestui ovul este foarte scurta si nu depaseste 48 de ore. Acesta faza a ovulatiei se manifesta la toate femeile incepand de la pubertate, pana la menopauza.

Acesta perioada cand are loc ovulatia este perioada in care fertilitatea este crescuta, iar sansele de a ramane gravita sunt sporite. Este reprezentata de mijlocul ciclului mentrual, acesta in mod normal dureaza 28 de zile, insa in anumite cazuri precum dereglarea hormonala sau stresul perioada poate lua valori intre 21 de zile si chiar 35 de zile.

Femeile care doresc sa ramana gravide sunt cele care doresc sa afle cu exactitate acesta perioada sau chiar din contra cele care doresc sa evite o sarcina.

Calculeaza-ti perioada de fertilitate

Pentru a afla perioada de ovulatie exista foarte multe metode insa nu toate sunt eficiente. O metoda buna, insa deloc rapida, este metoda calendarului, care presupune masurarea temeperaturii bazale timp de 3 luni de zile. In afara acestei metoda, calculatorul de ovulatie reprezinta o metoda care da rezultate foarte bune, iar timpul necesar este extrem de scurt. Aici gasesti un calculator de ovulatie online.

Calculatorul de ovulatie

Pentru a afla perioada de fertilitate a lunii prin intermediul calculatorului de ovulatie, trebuie sa stii data primei zi a ultimei mentruatii, data penultimei menstruatii si data ante-penultimei menstruatii, iar dupa introducerea acestora, calculatorul va genera automat durata media a ciclului menstrual, data urmatoarei mentruatii si perioada de fertilitate.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *