Care sunt beneficiile folosirii uleiului de susan

Recomanda informatia!

Am ales astazi sa va povestesc despre un produs pe care l-am descoperit din intamplare.

Fiind in vizita la o prietena, am avut curiozitatea  sa-i umblu prin dulapurile din bucatarie. In afara de faptul ca am sesizat o ordine perfecta, care tradeaza ocupatia ei de farmacist, am descoperit foarte multe ingrediente, unele exotice, altele foarte care sunt beneficiile folosirii uleiului de susanfamiliare, mirodenii de care niciodata nu am mai auzit, diverse borcanele mai mari si mai mici dar si o sumedenie de sticle de uleiuri. Abia atunci am aflat ca prietena mea facuse o pasiune pentru gatitul sanatos, ca incearca diverse retete internationale si ca foloseste la gatit numai uleiuri presate la rece, achizitionate online sau aduse de diverse cunostinte de-ale ei din diverse tari : Franta, India, China, Canada, chiar si Coreea de Sud. Mi-a trezit interesul insa, uleiul de susan care prezinta multiple beneficii pentru sanatate, despre care auzisem doar la TV, un ulei exotic prin denumirea lui, si care imi aminteste de un citat celebru : “ Sesame deschide-te!

Diverse retete cu ulei de susan

Stiind ca prietena mea nu doar foloseste mirodenii si uleiuri la intamplare, dar si stie despre ele diverse lucruri, ca un adevarat farmacist, am rugat-o sa-mi spuna la ce se poate folosi acest ulei.

Astfel am aflat o gramada de retete, mai mult sau mai putin fanteziste, in care se poate folosi ulei de susan: carne de vita mediu facuta cu ulei de susan si ardei iute, peste oceanic (preferabil cu carne alba) cu ulei de susan si ghimbir, un tort delicios cu ulei de susan presat la rece si caise, porc in sos dulce-acrisor (uleiul de susan se foloseste la marinata), buchetel din salata verde cu somon, salata de varza cu germeni de soia si ulei de susan sau ulei de arahide si foarte, foarte multe alte retete care-ti lasa gura apa. De altfel, uleiul de susan se poate folosi cu incredere la orice banala salata, chiar si la o salata simpla cu rosii, ardei si ceapa.

Dar ce ne intereseaza foarte mult  sunt proprietatile acestui ulei pentru cosmetica si de ce e util sa-l folosim pe piele.

La ce este bun uleiul de susan

Am aflat ca acest ulei este bogat in Vitamina E, in antioxidanti (tocoferol si sesamin) si are astfel multiple actiuni terapeutice :

– este foarte hranitor pentru piele, in acelasi timp lasand-o foarte catifelata

– este un bun revigorant pentru par si unghii

– are actiune de protectie a pielii sensibile si iritate

– reduce durerile articulare

– incetineste procesul atat de infricosator de imbatranire celulara

– are efect calmant pentru multe tipuri de piele cum ar fi cea cu eczeme, pielea supusa peeling-ului, pielea iritata, pielea uscata

– are efect reconfortant, daca il folosim in vacantele la mare, la plaja, avand efect de a absorbi razele ultraviolete.

– netezeste vergeturile in cazul in care acestea au aparut, sau chiar previne aparitia lor daca este folosit cu regularitate

– prietena mea recomanda acest ulei si pentru masajul bebelusilor, fiind util si pentru prevenirea aparitiei eruptiilor cutanate de scutec

– daca sunteti amatoare sau amatori de piscina in mod frecvent, astfel uleiul de susan actioneaza ca o bariera de protectie impotriva actiunii clorului din apa de piscina

– este recomandat si pentru mamele noastre, actionand asupra ridurilor si liniilor fine

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *