Sanatate-Medicina

Lucruri esentiale și sfaturi pe care trebuie sa le cunoască orice proaspăt vaper

Recomanda informatia!

Daca ai fost convins sa treci de la tigara clasica la tigara electronica, vestile sunt bune. Riscurile de a face cancer scad considerabil, viciul tau poate sa fie alimentat aproape oriunde iar optiunile pe care le ai vapand sunt numeroase, atat in ceea ce priveste tipul de tigara electronica, cat si in ceea ce priveste aromele pe care le poti vapa.

Dispozitivul electronic destinat vapatului este atat de complex insa, incat se gasesc tot timpul informatii pe care sa nu le cunosti. Vom incerca, asadar, sa evidentiem cateva dintre cele mai interesante lucruri despre tigara electronica si o serie de sfaturi pentru vaperi.

5 lucruri esentiale pe care trebuie sa le sti inainte de folosirea unei tigari electronice

Inainte de a te apuca de vapat este bine sa stii urmatoarele lucruri:

  • Ai de ales intre mai multe tipuri de tigari electronice. Sub aceasta umbrela denumita ” tigara electronica”, stau mai multe tipuri de dispozitive. Poti alege tigara de unica folosinta pe care o gasesti peste tot prin malluri si benzinarii, poti sa optezi pentru tigara electronica de tip vape-pen cu rezervor reincarcabil sau poti sa alegi un modul electronic complex, care este mai mare, insa si mult mai puternic si mai interesant.
  • Exista doua tipuri de a vapa. Odata ce intri in lumea vaperilor vei descoperi doi noi termeni: MTL si DTL. MTL inseamna mouth to lung si se refera la vapatul ce implica inhalarea in gura si apoi in plamani, in timp ce DTL inseamna direct to lung si trimite aburul direct in plaman. Cele mai potrivite tigari pentru MTL sunt cele de tip eGo, in timp ce varianta pentru DTL este cea a mod-urilor. Incepatorii este bine sa opteze, pentru inceput, la fumatul MTL.
  • Vaperii incepatori au tendinta de a tusi. Multe persoane care trec de la tigara clasica la cea electronica ajung sa tuseasca si din aceasta cauza renunta la idee. Conform unui studiu, 57% dintre vaperi au tusit in momentul in care au incercat tigara electronica pentru prima data. Din fericire, tusa este una temporara, resimtita doar in perioada de inceput. Aceasta se explica prin faptul ca plamanul nu este obisnuit cu aburul tigarii electronice si incepe sa elimine din depunerile de gudron prin tuse. De asemenea, propilen glicolul din lichid poate sa genereze o tuse, pana in momentul in care organismul se obisnuieste cu el.
  • Vapatul nu este acceptat peste tot. Tigara electronica inseamna o flexibilitate mai mare in ceea ce priveste utilizarea, insa vapatul nu este acceptat peste tot. Atentie mare in momentul in care intri intr-un local, deoarece s-ar putea sa nu fie acceptata tigara electronica. De asemenea, evita sa vapezi in mijloace de transport in comun sau in lcurile de joaca pentru copii.
  • Concentratia de nicotina poate sa fie setata. Daca in cazul tigarilor cantitatea de nicotina nu poate sa fie aleasa, in cazul tigarilor electronice vaperul are libertatea de a inhala exact cantitatea de care are nevoie. In momentul in care trecui de la tigari normale la tigari electronice este bine sa te asiguri ca ai ales concentratia potrivita de nicotina. In principiu, concentratia trebuie sa fie de 12 sau 18 mg/ml pentru cei care obisnuiau sa fumeze foarte mult, in timp ce persoanele care obisnuiau sa fumeze putin trebuie sa opteze pentru o concentratie mica, de 3-4 mg/ml de nicotina.

Ce sfaturi utile trebuie sa urmeze orice vaper?

In primul rand, inainte de a achizitiona o tigara electronica este bine sa te informezi. Cel mai important element al tigarii este elichidul, asadar, afla totul despre lichidul pe care il vei inhala. Descopera care este proportia de glicerina vegetala si de propilen glicol, descopera care sunt aromele pentru care poti opta si care este concentratia de nicotina potrivita pentru tine.

Opteaza intotdeauna pentru lichide de buna calitate, produse de firme cu renume, chiar daca sunt ceva mai costisitoare.

De asemenea, incearca sa nu treci direct la mod-uri atunci cand te apuci de vapat, deoarece sunt destul de puternice. Pasii normali pe care trebuie sa ii faci este sa incepi cu un eGo si apoi sa treci la mod-uri.

Daca poti, cere sfaturi unui vaper care are deja experienta. Vei descoperi care sunt cele mai bune metode de vapat, care sunt cele mai bune tigari si care sunt cele mai bune lichide.

Trecerea de la tutun la tigara electronica poate sa fie o reala provocare, in conditiile in care experienta este total diferita, insa odata ce te obisnuiesti poti sa transformi vapatul in activitatea ta preferata.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *