Diverse

Care sunt domeniile cu cele mai multe joburi in strainatate si care sunt cele mai cautate de romani?

Recomanda informatia!

Piata muncii nu mai este de multa vreme nationala, evolutia fiind una clara catre globalizare. Cei care cauta locuri de munca au de ales intre mii de oferte, care mai de care mai interesante, atat in tara, cat si in strainatate.

Dat fiind faptul ca peste 5 milioane de romani au ajuns sa lucreze in afara tarii, este clar faptul ca atunci cand vine vorba despre locuri de munca in strainatate lucrurile stau mult mai bine: salarii mai mari, conditii de lucru mai atractive si o serie de avantaje sociale care in Romania inca nu sunt bine dezvoltare.

Decizia de a pleca in alta tara poate sa fie, insa, foarte dificila. Tocmai de aceea vom analiza putin tarile care ofera joburi pentru romani si domeniile in care exista cele mai multe oportunitati.

Care sunt tarile cele mai ofertante din punct de vedere al numarului de locuri de munca?

In ceea ce priveste tarile, romanii au de ales atat intre tari insorite precum Spania, cat si intre tari aflate in nordul Europei, precum Olanda, Germania, Austria sau chiar Marea Britanie. Contrar aparentelor date de brexit, Marea Britanie este extrem de ofertanta atunci cand vine vorba despre locuri de munca pentru imigranti si are o multime de domenii dezvoltate.

Domeniile in care se gasesc cele mai multe locuri de munca sunt urmatoarele:

  • Agricultura. Este un domeniu in care este de munca sezonier, cautandu-se o multime de romani pentru culesul de struguri, capsuni sau alte fructe. Cele mai multe oferte sunt in Spania, Portugalia si Grecia, insa exista numroase locuri de munca in domeniul agricol si in Marea Britanie, spre exemplu.
  • Constructii. Europa construieste foarte mult, motiv pentru care este nevoie de mana de lucru bine pregatita, atat necalificata cat si calificata. Inginerii constructori sunt foarte apreciati si isi pot gasi de lucru in mai multe tari.
  • Medicina. Faptul ca avem de a face cu o populatie din ce in ce mai imbatranita duce la multe locuri de munca in domeniul medicinei. Asistentii medicali sau medicii pot descoperi o multime de joburi cu salarii foarte bune si cu oportunitati de cariera.
  • Transport. Nu in ultimul rand, numarul locurilor de munca din transport sunt extrem de numeroase. Chiar si in Romania se cauta foarte multi soferi de tir, in conditiile in care o buna parte dintre transportul de marfuri se face rutier iar numarul persoanelor pregatite in acest sens este destul de mic. Cele mai bine platite locuri de munca in transport sunt in Franta, Anglia sau Germania, insa un sofer pe tir in Romania poate sa castige cu usurinta peste 1500 de euro, deoarece atunci cand circula in afara tarii trebuie sa fie platit cu salariile oferite acolo.

Cine isi doreste sa lucreze, asadar, poate sa gaseasca cu usurinta un loc de munca perfect. Tot ceea ce trebuie sa faca este sa caute.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *