Calculatoare

Sfaturi pentru alegerea unui laptop

Recomanda informatia!

Suficient de compact pentru a fi transportat peste tot cu noi dar si suficient de polivalent pentru a executa cele mai exigente aplicatii, un laptop bun si ieftin…iata principalele dorinte ale unei persoane aflate in cautarea unui laptop nou. Chiar daca smartphone-urile si tabletele sunt din ce in ce mai curente in locuinte, lumea incepe sa isi dea incetul cu incetul seama ca scrierea unui document si cautarea unui anumit lucru pe Google este mai usor de facut pe un laptop.

Alege-l in functie de sistemul de exploatare.  Nu este simplu sa stii ce platforma iti este necesara daca nu esti familiarizat si cu Mac si cu PC. Majoritatea laptopurilor sunt echipate cu unul din aceste trei sisteme – Windows, Chrome sau Mac OS X (doar pentru Macbook). Alegerea platformei potrivite depinde de preferintele tale personale.

Alege-l in functie de marimea ecranului.  Inainte de a arunca un ochi asupra principalelor specificatii gandeste-te la formatul laptopului de care ai nevoie. Vrei unul mai mare sau unul mai discret? Laptopuri precum Samsung sau Toshiba sunt clasate in functie de marimea ecranului. Modelele intre 11 si 12 inchi sunt cele mai mici. Cele de 13 si 14 inchi sunt usor de transportat.

Alege-l in functie de caracteristici. Daca alegi un laptop pentru caracteristicile sale, atunci opteaza pentru unul cu tastatura cu sticla tactila si sa fie spatiu suficient intre taste. Alege un laptop cu un cursor care sa raspunda la gesturile multi touch. In plus, compusi precum hard disck-ul, procesorul sau memoria RAM sunt cele mai importante in momentul in care alegi un laptop. In schimb, daca nu ai nevoie de un ecran tactil, mizeaza pentru un model 2 in 1 sau pentru unul tactil care sa nu reduca prea tare durata de viata a bateriei.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *