Sanatate-Medicina

Renuntarea la fumat

Recomanda informatia!

Majoritatea dintre noi stiu ca fumatul este un obicei urat, un viciu care ne afecteaza viata sociala, dar si sanatatea

Cei ce vor sa renunte la fumat au un drum greu de infruntat, insa sunt destui care au incercat sa se lase de fumat si chiar au reusit. Pentru a renunta la acest viciu, sunt totusi niste calitati pe care trebuie sa le ai: vointa, perseverenta si ustensielel neecesare : )

In Romania, chiar daca vanzarea tigarilor catre minori nu este permisa, sunt foarte multe persoane sub 18 ani care fumeaza. La aceasta varsta ei vad fumatul ca pe un lucru bun si modern, insa dupa 25 de ani cam incepis a iti dai seama ca fumatul nu iti aduce nimic bun….si astfel incepe lupta impotriva dependentei de tigara.

Metode de a renunta la fumat

Dependenta de tigari este de fapt dependenta de nicotina. Iar renuntatul la o dpendenta este foarte greu de indeplinit, prin urmare, pentru cei care nu reusesc sa renunte la fumat din motive psihice sau fizice au luat nastere cateva alternative care au avut succes pentru unii.

Tigara electronica este una din cele mai bune alternative, deoarece continua sa ofere placerea fumatului, dar intr-un mod mai sanatos. Prima generatie de tigari electronice nu a fost prea stralucita si nu a ajutat prea multe persoane in lupta impotriva fumatului, deoarece nu ofereau nicidecum senzatia ca fumezi o tigareta normala. In schimb, noua generatie de tigari electronice este total diferita si ofera fumatorilor aproximativ aceeasi senzatie pe care o simteau fumand o tigara clasica. Noua generatie de tigari electronice este compusa din acumulator, si un clearomizor care contine nicotina. Tigarile electronice au o forma asemanatoare celor clasice, doar ca sunt putin mai mari. Se folosesc ca si o tigareta normala, doar ca acestea nu contin decat nicotina. In timp ce tigaretele clasice au o multitudine de substante daunatoare organismului.

Tigarile electronice se gasesc in magazine specializate de tigari electronice, in supermarket-uri, dar si pe site-uri web. Cumparand online, vei beneficia totusi de preturi mai reduse si de o diversitate a produselor mai mare.

Plasturele de nicotina este o alta alternativa la fumatul clasic. Acesta functioneaza pe alt principiu decat tigara electronica si are rolul de a oferi organismului nicotina de care are nevoie, fara a mai fi nevoit sa fumezi.

Guma de nicotina este o alta alternativa cunoscuta, insa nu tocmai eficienta. Dupa cum si numele spune, guma contine nicotina ce este absorbita de organism. Aceasta are tot rolul de a calma dependenta de nicotina, fara a oferi totusi placerea de a fuma.

Prin urmare, tigara electronica este cea mai eficienta alternativa la fumatul clasic, deoarece inca inhalezi vapori de nicotina, calmezi dependenta si totusi beneficiezi si de aceea placere a fumatului clasic.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *