Sanatate-Medicina

Coroana metalo-ceramica vs coroana zirconiu

Recomanda informatia!

 

Din pacate, dintii nostri nu sunt nemuritori. Din cauza alimentatiei bogate in zahar si de multe ori din cauza unei igiene dentare nu tocmai corecte, ajungem sa ne pierdem zambetul si anumiti dinti. Din fericire, exista solutii de inlocuire, care in ultimii ani au devenit foarte estetice si foarte interesante. Problema apare in momentul in care trebuie sa alegi intre dinti ceramici si dinti zirconiu. Ambele variante au avantaje si dezavantaje, pe care le vom evidentia in acest articol.

 

Coroana metalo- ceramica

 

O prima optiune este coroana metalo – ceramica. Este o solutie rezistenta in timp, care nu are un cost foarte mare si este folosita de foarte multa vreme in stomatologie.

Coroana metalo-ceramica prezinta si anumite dezavantaje, cum ar fi un aspect nu tocmai placut din cauza culorii inchise a metalului. De asemenea, o astfel de coroana presupune indepartarea unei cantitati mari de tesut dentar, spre deosebire de coroana din zirconiu iar problemele pot sa continue prin aparitia unei linii gri la nivelul gingiei.

De asemenea, un dezavantaj al coroanei metalo-ceramice ar putea fi faptul ca genereaza gust neplacut si poate sa genereze alergii.

 

Coroana de zirconiu

 

Este o solutie din ce in ce mai apreciata de catre pacienti, datorita proprietatilor sale deosebite. Este adevarat, zirconiul este un material scump, asadar, pentru dinti zirconiu trebuie sa faci ceva eforturi financiare. Merita sa le faci insa, in conditiile in care avantajele oferite sunt majore.

Coroana pe suport de zirconiu este deosebt de placuta din punct de vedere estetic, deoarece zirconiul este alb. Va imita la perfectie culoarea dintilor natural.

Zirconiul nu prezinta niciun risc de a genera alergii si cu siguranta nu produce nicio reactie chimica. Astfel, gingiile tale vor avea o culoare corecta. De asemenea, este 100% compatibil cu corpul uman, asadar, nu produce nicio inflamatie pentru tesuturile din jur.

Chiar daca este un material destul de nou pe piata stomatologica si nu exista statistici clare, se pare ca este un material mult mai rezistent decat metalul, spre exemplu.

Nu in ultimul rand, pentru coroanele din zirconiu se indeparteaza minimul de tesut dentar iar precizia cu care sunt executati dintii din acest material este una foarte mare.

Sarind peste avantaul pretului, zirconiul este, cu siguranta, materialul care inclina balanta. Daca trebuie sa iti faci o lucrare dentara, este cea mai buna solutie.

 

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *