Sanatate-Medicina

Noile reforme din Sanatate, scandal intre producatorii de medicamente

Recomanda informatia!

Retragerea din dezbatere publică a două proiecte de acte normative privind medicamentele a împărţit companiile de inovative şi generice în două tabere
Unii îşi arată îngrijorarea faţă de această decizie, iar ceilalţi spun că aplicarea măsurilor ar fi avut efecte catastrofale.

Proiectele de lege publicate de fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu au împărţit producătorii de medicamente în două tabere. Retragerea din dezbatere publică a două proiecte privind metodologia de calcul al preţului medicamentelor şi privind aplicarea taxei clawback în prima zi la Ministerul Sănătăţii a interimarului Nicolae Bănicioiu a atras reacţii total opuse din partea asociaţiilor producătorilor de medicamente.
Pe de o parte, Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (AMPGR) salută decizia lui Bănicioiu, iar pe de altă parte Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) îşi arată îngrijorarea faţă de măsura luată de ministrul interimar al Sănătăţii.

Mai multe despre acest subiect dar si despre alte subiecte referitoare la legislatia farmaceutica actuala poti citi pe Revista Galenus.

Dragoş Damian, preşedinte al APMGR, declara săptămâna trecută pentru Curierul Naţional că proiectele nu cuprind aspectele discutate în cadrul întâlnirilor avute cu ministrul Nicolăescu şi că vor avea efecte negative puternice atât asupra pacienţilor, cât şi pentru producătorii care deţin fabrici în România.
 \\”Suntem derutaţi. Deşi ni s-a promis că propunerile noastre vor fi luate în calcul, nu se regăsesc în legislaţia supusă dezbaterii publice\\”, ne-a spus acesta.

Articol preluat de aici.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *