Sanatate-Medicina

Atentie la glucometrele ieftine care afiseaza rezultate eronate

Recomanda informatia!

Specialiștii reuniți la cel de al 39-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice desfășurat la Sibiu au discutat rezultatele a două studii independente privind corectitudinea rezultatelor oferite de aparatele de automăsurare a glicemiei – denumite și glucometre – disponibile pe piață.

Pe piața din Europa, deci și din România, aparatele de măsurare a glicemiei trebuie să îndeplinească obligatoriu standardul DIN EN ISO 15197:2013 pentru a putea fi comercializate.

Prin marcajul « CE » – Conformité Européenne – se dorește garantarea siguranței dispozitivului comercializat, însă din nici un punct de vedere acesta nu reprezintă o confirmare independentă a calității sale.

Două studii independente au evidențiat faptul că nu toate glucometrele pe care apare marca « CE »  îndelinesc criteriile de calitate, existând astfel riscul unor rezultate ale valorilor glicemiei ce pot fi eronate.

Studiile au arătat că peste 40% dintre aparatele de automăsurare a glicemiei analizate nu îndeplinesc criteriile ISO obligatorii, prezentând deci riscul unor rezultate eronate.

Pentru a evita astfel de surprize neplacute, sfatul nostru e sa apelezi la magazine de incredere. Catena Pas cu Pas este un magazin unde poti gasi glucometre cu o acuratete foarte buna, la preturi deosebit de avantajoase.

Automonitorizarea glicemiei cu ajutorul glucometrelor permite persoanelor cu diabet să ia decizii importante cu privire la modul în care își țin sub control diabetul zaharat – implicând totul de la dietă și exercițiu fizic până la determinarea dozei de insulină care urmează să fie administrată.

Articol preluat de aici

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *