Sanatate-Medicina

Care este Dieta ideala?

Recomanda informatia!

Pentru o dieta cat mai buna, trebuie consumate alimente ce contin amidon, proteine si calciu, zarzavaturi si fructe. Limitati sau interziceti carnea grasa sau cu continut ridicat de colesterol, alimentele arse, uleiulu refolosit, alcoolul si sarea in exces.

Consumul zilinic trebuie sa contina:

Amidon. Patru sau mai multe portii de cereale integrale ca faina de ovaz, orez, porumb, graut integral sau urluit, ori paine sau fulgi facute din ele; sau alimente similare, cartofi vechi sau noi.

Zarzavaturi si fructe. Cinci sau mai multe portii dintr-o varietate de vegetale, de preferinta proaspete.

Proiteine. Doua sau mai multe portii de peste, icre, fasole, nuci sau alune, pui, oua sau carne slaba. Carnea de peste este cea mai sanatoasa, este mai buna decat cea de porc, vaca si miel. Peste are proiteine de mai buna calitate, mai putine grasimi si mai multe uleiuri nesaturate, care ajuta la scaderea colesterolului. Trebuie evitata afumarea alimentelor de orice fel. Acestea contin adesea niveluri mari de substante carcinogene.

Calciu. Doua sau patru pahare de lapte sau echivalentul in branza, iaurt, unt din seminte de susan. Produsele lactate trebuie sa aiba un continut scazut de grasimi.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *