Sanatate-Medicina

Ce trebuie sa stie cei mici despre cabinetele stomatologice

Recomanda informatia!

Ce parte a corpului iese cel mai mult in evidenta atunci cand stai la poza? Raspuns corect: dinti! Pentru a iesi bine in poza, trebuie sa ai un zambet frumos si curat. Perierea si folosirea atei dentare sunt doua practici extrem de importante pentru sanatatea si felul in care arata zambetul dumneavoastra, insa trebuie sa mergeti la dentist periodic pentru a intretine puterea si sanatatea dintilor. Sa descoperim impreuna ce se intampla intr-o clinica de stromatologie.

Ce face dentistul?

Dentistul este practic doctorul specializat in ingrijirea dintilor. Atunci cand aranjezi o vizita la dentisit, acesta se va uita la dintii si gingiile tale pentru a verifica daca sunt probleme.

Este important sa vizitezi dentistul la fiecare sase luni ca sa asiguri sanatatea si dintilor si a gingiilor.

Ce se inampla in cabinetul dentistului?

Dupa ce vei fi chemat din camera de asteptare, vei intra in camera de examinare unde vei lua loc pe un scaun mare si comfortabil. Acesta va avea un loc speciala amenajat pentru cap si mult loc pentru picioare. Langa scaun se afla mica chiuveta si o ceasca cu apa pe care o vei folosi sa-ti clatesti gura de fiecare data cand dentistul iti curata dintii.

In timpul examinarii, dintii tai vor fi spalati, curatati cu apa dentara si verificati pentru carii. O alta persoana pe care o vei intalnii in cabinet este persoana care se ocupa cu igiena dentara. Acesta cunoaste totul despre modul de intretinere a sanatatii si a curateniei gingiilor.

Acesta se va uita la dintii tai sa vada daca cresc asa cum trebuie si daca gingiile sunt sanatoase. Pentru asta, va folosi o lanterna micuta pentru a analiza fiecare dinte in parte pana la cel mai mic detaliu. Daca este cazul, iti va propune sa faci si o radiografie dentara in cazul in care prezinti umflaturi in gingii sau pe gat.

Acestea fiind spuse, vizita periodica la o clinica stomatologica este folositoare si va va ajuta sa aveti o dantura frumoasa si ingrijita pe tot parcursul vietii. Va mai ramane doar sa gasiti clinica stomatologica potrivita.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *