Ce mancam in perioada de canicula?
Odata cu instalarea caniculei, pofta noastra de mancare are tendinta sa se evapore. Cu toate acestea, trebuie sa continuam sa ne hranim in mod corespunzator. Iata cum sa faci cele mai bune alegeri alimentare si pe timp de canicula.
Iaurturi si branza alba. Un iaurt si o portie de branza alba este echivalentul unui pahar cu apa. Alaturi de cateva bucati de fructe adaugate in iaurt sau consumate ca atare, o ceasca de ceai sau de cafea, iata un mic dejun potrivit pe timp de canicula. Un mic dejun mult mai hidratant decat traditionalele tartine.
Cruditati.O farfurie de cruditati este echivalentul unui pahar mare cu apa. Pentru persoanele carora le este mai greu sa digere cruditatile, fiertul ramane cea mai buna solutie, chiar daca acestea isi pierd in timpul acestui proces o mare marte din apa.
Castraveti.Castravetele este o cucurbitacee cu un continut de aproximativ 96% apa. Daca nu este bio iti recomandam sa il cureti de coaja deoarece, in caz contrar, este un veritabil rezervor de pesticide.
Rosii. Bogate in licopen (un antioxidant din familia carotenului) si in minerale (potasiu, magneziu), rosiile contin in jur de 94% apa.
Pepene rosu. Pepenele rosu este fructul verii prin excelenta cu un continut de aproximativ 92% apa si mai putin de 30 de calorii/100 grame. Vara, este sezonul pepenului rosu deci profita si tu din plin de beneficiile acestuia in aceasta vara.
Citrice. Grapefruit, lamai si portocale, citricele au un continut bogat de Vitamina C, indispensabila pentru a lupta impotriva oboselii. Sucul de lamaie sau de portocale proaspat stors reprezinta o sursa excelenta de vitamina C.
Exista persoane carora mai trebuie sa le amintim ca trebuie sa consume in mod obligatoriu, mai ales pe timp de vara, 1.5l de apa pe zi. Chiar 2-2.5 litri cand este instalata canicula.