Sanatate-Medicina

Cum alegi halatul medical. Scurt ghid

Recomanda informatia!

Stiinta, dorinta si vointa. Trioul definitoriu pentru persoana care a ales sa practice una dintre cele mai nobile meserii din lume. Definitoriu pentru tine. Halatul alb, simbol al acestei profesii, imbraca frumos studiul asiduu, noptile nedormite, harul, povara lumii de pe umerii tai.

Cu o astfel de simbolistica, nu ai cum sa tratezi superficial momentul alegerii halatului de medic. Poate ca acum ti-ai inceput studiile si cauti sa cumperi primul halat; ai terminat studiile, urmeaza sa profesezi si cauti un nou halat, pentru o noua etapa a vietii tale sau pur si simplu cauti sa il schimbi pe cel vechi, uzat cu unul nou, pe care sa il imbraci pentru a scrie noi povesti cu final fericit… si nu numai.

In termeni practici, decizia achizitionarii unui anumit halat trebuia luata in concordanta cu frecventa purtarii: aceasta va fi piesa vestimentara din garderoba ta pe care o vei purta cel mai mult, in care vei petrece ore in sir, zile lungi si nopti ce par interminabile, astfel ca ai nevoie de confort, care iti va fi asigurat daca optezi pentru un material care permite pielii sa respire si care care va rezista ciclurilor repetate de spalare la temperaturi foarte inalte, necesare sterilizarii.

Dincolo de calitatea materialului, este important sa ai in vedere marimea. Un halat care iti este putin mai stramt decat ar trebui sau, din contra, mai larg, va arata inestetic si are potentialul de a-ti aduce stres suplimentar intr-o zi de lucru, intrucat te va incomoda.

In ceea ce priveste durata de viata, este important sa te indrepti numai catre produse in descrierea carora se gasesc specificatiile producatorului. Recomandat este sa optezi pentru un halat in a carui compozitie se gasesc atat fibre naturale, cat si sintetice. Este contraindicat sa te indrepti catre bumbac in procent absolut din cauza ca acest material nu rezista ciclurilor de spalare la temperatura inalta (intra la apa). In plus, astfel de mixuri, de bumbac si poliester, asigura pastrarea aspectului placut al halatului, nu se decoloreaza si nu se scamoseaza in timp.

Pe scurt, este recomandat sa ai in vedere trei aspecte la achizitionarea halatului medical: importanta marimii potrivite, tipul materialului si durata de viata. Daca produsul pe care il ai in vedere trece cu succes prin filtrul acestor trei caracteristici, il poti achizitiona cu incredere, avand siguranta ca se va pastra in stare foarte buna timp de multi ani.

Daca nu stii de unde sa incepi cautarea, afla ca magazinul medical Medizone iti pune la dispozitie o gama completa de imbracaminte medicala (halate medicale, bluze medicale si costume medicale) in concordanta cu recomandarile noastre de mai sus, precum si incaltaminte medicala pentru barbati si femei, pentru o tinuta completa.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *