Divertisment

De ce avem nevoie de vacante?

Recomanda informatia!

Cu totii simtim la un anumit moment dat nevoia de a merge in vacanta. Nu intelegem intotdeauna de ce insa aceasta dorinta o simtim drept viscerala, vitala chiar. Iata care sunt motivele pentru care avem nevoie de o vacanta din cand in cand.

Pentru regasirea senzatiei de libertate. Grijile din viata de zi cu zi, numeroasele responsabilitati de acasa si de la locul de munca ajung sa ne depaseasca la un moment dat, ajungem sa obosim si sa nu mai dam randament. In momentul in care alegem o destinatie de vacanta avem sentimentul ca facem ceva pentru noi insine. Avem senzatia ca ne-am regasit libertatea.

Pentru odihna si relaxare totala. Numerosi sunt romanii care, din proprie initiativa sau din motive economice, aleg sa isi petreaca vacanta acasa, sa se relaxeze si sa se odihneasca. Insa, adevarata vacanta este…altundeva, departe de casa. Acasa, gasim intotdeauna ceva de facut – bricolaj, menaj, gradinarit. Si uitam sa ne mai gandim si la noi.

Pentru descoperiri si explorare. In timpul unei vacante uitam de rutina, deschidem ochii mari pentru a descoperi si explora cat mai mute lucruri cu putinta. Ne simtim asemeni unui copil care nu stie nimic si vrea sa invete cat mai multe. O senzatie care merita tot aurul din lume.

Pentru a evita munca pe timp de caldura. Perioada estivala reprezinta o perioada de munca intensa, in agricultura in special. La ora actuala, vacanta de vara ne permite sa oprim orice activitate profesionala in cea mai calda perioada a anului (iulie-august) si sa ne refugiem undeva la umbra sau la soare, in functie de preferintele fiecaruia.

O vacanta este menita sa ne ajute sa ne recapatam forta vitala. Trebuie sa gasim mereu timp pentru noi, sa nu lasam pe nimeni sa ne priveze de putinele momente de relaxare.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *