Diverse

La ce trebuie sa fii atent cand cumperi o masina second hand

Recomanda informatia!

Te pregatesti sa investesti intr-o masina second hand? Fie o cumperi dintr-un parc auto fie de la o persoana fizica, exista cateva capcane pe care trebuie sa le eviti. Iata la ce trebuie sa fii atent cand cumperi o masina second hand.

Persoana fizica sau parc auto? In cazul in care alegi sa cumperi o masina de la un parc auto vei beneficia de o garantie mecanica de minim trei luni, in functie de tipul masinii, de model si de anul de fabricatie. In cazul in care cumperi masina de la o persoana fizica nu ai nicio garantie, nimeni nu te despagubeste in cazul in care se strica ceva la masina.

Verifica valoarea masinii alese. Ai gasit masina ideala insa pretul cerut de vanzator corespunde cu valoarea vehiculului? Inainte de a face o greseala verifica putin piata, cam la ce pret merg astfel de masini. Acesta este estimat in functie de starea masinii, in functie de model, anul de fabricatie si numarul de kilometri parcursi, de tipul de carburant dar si de optiunile cu care masina respectiva este echipata.

Ce intrebari trebuie sa ii pui vanzatorului? In timpul primei intalniri sau la telefon exista cateva intrebari pe care trebuie sa i le adresezi neaparat vanzatorului:

–         cat consuma masina ?

–         care este numarul kilometrilor parcursi pana in prezent ?

–         a fost cumparata de noua?

–         a suferit masina vreun accident ?

–         a suferit vreo modificare sau vreo reparatie pana in prezent ?

–         este negociabil pretul masinii ?

–         se poate incerca masina ?

Examineaza masina in cele mai mici detalii.  In timpul intalnirii cu vanzatorul trebuie sa examinezi masina in cele mai mici detalii, sa o incerci. Astfel vei reusi sa eviti eventualele suprize neplacute. Nu uita, ziua defectele sunt mai vizibile decat seara.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *