Divertisment

Torturile aniversare au o istorie de sute de ani

Recomanda informatia!

Desi grecii au fost printre primii care preparau torturi, acestea erau create doar cu scopul ofrandei pentru zei. Abia prin Evul Mediu au aparut torturile aniversare. Se intampla in Germania, acolo cand de “Kinderfest” se serveau torture dulci cu blat si crema. Prin anii 1600 cofetarii au inceput sa adauge torturilor mai multe straturi de blat invelite in glazura dulce. Totusi, torturile respective erau destul de scumpe iar in acea vreme doar familiile instarite si le permiteau. De asemenea, tortul era pivit in acea vreme si ca un indicator al statului social.

Odata cu revolutia industriala, torturile s-au ieftinit si au devenit accesibile si pentru restul lumii. Incepand cu secolul trecut, pe torturile aniversare a aparut si inscriptia “Happy Birthday”.

In prezent torturile nu lipsesc de la aniversari, tortul aniversar fiind vedeta peetrecerii, momentul taierii tortului avand o semnificatie aparte. Toturile aniversare pot fi comandate din cofetarii sau direct de pe internet. De pe internet e mult mai simplu sa comanzi torturi aniversare la preturi mici, fiindca procesul e unul foarte simplu. –

De mentionat ca ideea lumanarilor ce coincide ca numar cu varsta sarbatoritului dateaza din anul 1746, atunci cand la ziua contelui german Ludwig Von Zinzendorf s-a pregatit un tort gigant ce continea un numar de lumanari egal cu varsta sa.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *