Sanatate-Medicina

Motive pentru care e bine sa folosesti uleiuri esentiale zi de zi

Recomanda informatia!

Asa cum de fiecare data cand pregatim un fel delicios de mancare punem si putin ulei de masline sau de floarea soarelui, in acelasi fel trebuie sa folosim si uleiuri esentiale. Desi nu dau gust mancarii si nici nu pot fi puse in cei mai gustosi cartofi prajiti, uleiurile esentiale sunt extrem de bune pentru organism daca le folosim corect si stim cum sa profitam de pe urma lor.

Doar cateva picaturi de ulei folosite zilnic, dizolvate in apa fierbinte sau in alte uleiuri vegetale pot face minumi pentur piele, regenerand-o si prevenind imbatranirea. Prin substantele cu proprietati curative continute din abundenta in fiecare strop din uleiuri esentiale acestea influenteaza rata de reproducerea a celulelor de la nivelul germinativ cutanat, determinand o inmultire rapida a acestora. De aici vindecarea rapida si cicatrizarea, dar si prevenirea ridurilor si incetinirea proceselor de imbatranire, eliminarea vergeturilor. Cele mai des utilizate uleiuri din aceasta categorie sunt cele obtinute din seminte de morcov, lavanda sau smirna si lamaie amara.

Alt motiv pentru care se recomanda folosirea uleiurilor esentiale in fiecare zi tine de proprietatile lor antiseptice, bactericide si anti-fungice, elemente care ne pot distruge pielea si ne pot influenta starea generala de sanatate. Printre cele mai potrivite uleiuri pentru a scapa de microbi si bacterii amintim cele de lamaie, ienupar, rozmarin. Tenul gras si uscat poate fi tratat rapid cu uleiurile esentiale care regleaza productia de sebum, ideala fiind utilizarea celor de lemn de trandafir, palmarosa sau chiparos si grapefruit. Tot uleiurile esentiale reduc oboseala si stresul, anxietatea, starea de rau generalizat.

Puteti incerca in perioadele foarte incarcate si pline de sarcini sa folositi ulei de bergamota, lavanda, geranium, cu efecte dovedite asupra sistemului nervos. Inflamatiile cauzate de dermatite si eczeme se pot ameliora cu ulei esential de lamaie amara, coada soricelului sau lavanda.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *