5 semne care demonstreaza ca nu dormi suficient

Recomanda informatia!

Oboseala este cel mai adesea asociata cu cascat din minut in minut, o anumita somnolenta si o senzatie de moleseala. Insa, in realitate, corpul nostru are o multime de alte modalitati de a ne arata ca a venit vremea sa actionam, ca avem nevoie de mai multa odihna.

Oboseala se poate exprima in numeroase alte moduri si sa fie principala cauza a numeroase afectiuni fizice si psihice.

Esti mai emotiva. Chiar daca unele persoane sunt mai sensibile decat altele, oboseala provoaca o mai mare emotivitate decat de obicei: irascibilitate, angoasa crescuta, sentiment de vinovatie, depresie, plansete necontrolate…pe scurt, emotiile sunt mai puternice si par de necontrolat.

Rabdarea este la limita. Ai remarcat in ultima eprioada ca unele persoane te enerveaza mai tare decat de obicei, ca nu suporti anumite persoane. Pana si persoanele apropiate par sa inceapa sa te enerveze. Copiii fac prea mult zgomot, seful tau este mai enervant decat de obicei, nu mai suporti aglomeratia. Lipsa somnului este cea care te face sa iti pierzi rabdarea.

Pielea are de suferit. Stiai ca oboseala are in egala masura un efect negativ si asupra pielii? Piele uscata, ten tern, cearcane, acnee…ai toate aceste probleme in ultima perioada? Atunci ar trebui sa incerci sa recuperezi din somnul pierdut…

Memoria iti joaca feste. Pierderile de memorie reprezinta in egala masura un semn al faptului ca oboseala s-a instalat de mai multa vreme si in cazul tau. Pierderile de memorie sunt insotite adesea si de tulburari de concentrare: dificultatea de a ramane concentrat o perioada mai lunga de timp, impresia de a fi coplesit de toate treburile si problemele…e clar, esti epuizata.

Acumulezi mai multe afectiuni. In timp ce de obicei nu erai bolnava, in ultima perioada ai remarcat ca te doare spatele, capul, ca racesti mai usor ca de obicei, ca ai dureri in diferite parti ale corpului…o multime de semnale pe care corpul incearca sa ti le transmita, sa iti spuna ca ceva nu este in regula.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *