Sanatate-Medicina

Detartrajul – necesar pentru mentinerea sanatatii dintilor

Recomanda informatia!

Igiena dentara este o parte importanta a rutinei zilnice pentru mentinerea sanatatii dentare si pentru prelungirea vietii dintilor. De aceea, medicii recomanda, de cele mai multe ori, efectuarea periodica a detartrajului, printre alte metode de intretinere a sanatatii dintilor. Din pacate, insa, in educatia celor mai multi dintre romani nu exista informatii suficiente, nici complete, despre acest procedeu, iar uneori miturile reduc sansele ca oamenii sa doreasca sa il realizeze.

Ce este detartrajul

Tehnic vorbind, detartrajul inseamna eliminarea tartrului cu ajutorul unui aparat special. Tartrul este o substanta calcaroasa care se depune pe dinti si pe gingie in urma mineralizarii placii bacteriene. Astfel, prin detartraj, aceasta substanta este indepartata cu un aparat modern pe baza de ultrasunete care disloca blocurile de tartru prin vibratiile realizate de ultrasunete.

Mituri despre detartraj

Detartrajul ataca dintii. Procedeul de eliminare a tartrului nu dauneaza dintilor, caci suprafata dentara nu este atacata, si nici cea gingivala.

Detartrajul doare. Detartrajul nu este o procedura dureroasa si se efectueaza in timp scurt.

Tartrul protejeaza dintii. Unii oameni cred ca, de fapt, tartrul protejeaza dintii, prin stratul mineral care acopera suprafata dentara. Aceasta credinta este eronata, caci tartrul nu face decat sa favorizeze aparitia cariilor, a deformarilor, sangerari gingivale si sensibilitate dentara.

Unde sa facem detartraj profesional cu ultrasunete

Medicii dentisti recomanda sa facem un detartraj profesional o data la 6 luni, pentru a mentine sanatatea dintilor. La clinica Art Implant acest detartraj profesional costa 16 euro pentru o arcada, iar echipa medicala de acolo lucreaza profesionist si cu mare grija pentru pacienti.

Pe langa servicii dentare de calitate si profesionalismul medicilor de specialitate, Art Implant este deosebit prin cadrul special in care isi ingrijeste pacientii si care face ca serviciile oferite sa fie cu usurinta incadrate la categoria 7 stele. Aici, pacientii sunt tratati intr-o locatie deosebita, asemanatoare cu un palat si cu un design interior modern cu influente baroce.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *