Sanatate-Medicina

Bauturi de privilegiat si de evitat pe perioada de canicula

Recomanda informatia!

Sezonul estival s-a instalat deja de o perioada. Temperaturile au inceput sa urce. Canicula ne va da mari batai de cap ca in fiecare an. Si caldura mare este adesea sinonima cu riscul de deshidratare. Deshidratarea poate provoca probleme grave de sanatate. Drept urmare, este esential sa consumam multe lichide. Insa trebuie sa le alegem pe cele potrivite deoarece sunt multe care provoaca deshidratarea. Iata care sunt bauturile pe care trebuie sa le privilegiezi si pe care trebuie sa le eviti in perioada de canicula.

Riscurile deshidratarii. Deshidratarea poate provoca probleme de sanatate minore sau periculoase, in functie de nivelul de deshidratare al corpului. O deshidratare lejera poate provoca oboseala, dificultati de concentrare, dureri de cap…daca nivelul de deshidratare este mai important atunci pot aparea probleme mai grave de sanatate precum umflarea limbii, deteriorarea circulatiei sanguine, diminuarea functiei renale si crampe musculare.

Bauturile alcoolice. Bauturile alcoolice precum berea sau vinul sunt de evitat in perioada de canicula. Consumand alcool, rinichii nostri incearca sa elimine toxinele producand o mai mare cantitate de urina. De unde si nevoia de a urina mai des de fiecare data cand consumam alcool. Iar acest lucru contribuie la deshidratare.

Ceaiul si cafeaua. Ceaiul si cafeaua sunt in egala masura de evitat in perioada de canicula deoarece sunt bauturi diuretice. Consumul cafelei si ceaiului in cantitati mari poate provoca deshidratare.

Sucurile si bauturile energizante. Sucurile si bauturile energizante sunt de evitat in perioada de canicula. Contin aditivi si alte substante care confera sentimentul de satietate ne dau impresia ca nu avem nevoie sa bem apa in timp ce corpul nostru are nevoie de hidratare. In plus, unele bauturi contin cafeina, deci sunt diuretice.

Bauturile de privilegiat

Apa. Nimic nou sub soare. Apa este cel mai important lichid pentru a ne hidrata. Este o bautura indispensabila organismului. Un litru si jumatate de apa sunt ideali pe timp de vara.

Limonada. Limonada este ideala pentru hidratare si pentru a te improspata cand afara este cald. Aciditatea sa stimuleaza productia de saliva ceea ce impedica gura sa se usuce.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *