Sport

Cum sa iti alegi perechea de ski

Recomanda informatia!

In ziua de azi, chiar daca exista skiuri pentru toate gusturile si in toate culorile si, mai ales, pentru toate nivelele, pentru a profita la maxim de un sjur la ski, descopera, in trei etape, cum iti poti alege cea mai potrivita pereche de ski.

Defineste-ti nivelul. Daca esti incepator atunci experienta ta pe munte se limiteaza la cateva coborari sau, nu ai pus picioarele pe ski niciodata. In cazul acesta ai nevoie de o pereche de ski usoara si toleranta. Daca esti schior ocazional (nivel mediu) atunci esti capabil sa cobori fara probleme pistele domeniului ales. Ai nevoie de o pereche de ski confortabile pentru a progresa si pentru a castiga incredere. Daca esti schior experimentat atunci cu siguranta ai indraznit sa schiezi deja pe o pista neagra. Ai nevoie de schiuri performante pentru a profita din plin de sejurul la schi.

Tehnologia a evoluat enorm si in privinta schiurilor. Trebuie mai apoi sa definesti practicile preferate in materie de ski. Astfel, daca preferi pistele accesibile tuturor ai nevoie de schiuri mai scurte, stranse. Daca esti adeptul Freeride (acest tip de practica se adreseaza schiorilor experimentati) ai nevoie de schiuri destul de mari, cu o largime a patinei de 90mm, de schiuri confortabile.

Adapteaza materialul morfologiei tale. Trebuie sa alegi marimea schiurilor in functie de inaltimea ta dar si de nivelul tau dupa cum spuneam mai sus. Un schior debutant va alege o pereche de schiuri mai scurte, cu aproximativ 10-15cm mai scurte decat propria inaltime. Rigiditatea schiurilor este o alta caracteristica de care trebuie sa se tina cont. Cu cat schiurile sunt mai usoare cu atat schiorului ii va fi greu sa se intoarca, cu cat sunt mai rigide cu atat schiorul nu va putea profita de placerile conferite de schiat.

In schimb, schiorii cu o confditie fizica excelenta isi permit sa aleaga schiuri mai rigide.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *