Sport

Prima liga engleza de fotbal

Recomanda informatia!

Prima liga de fotbal din Anglia este denumita oficial Barclays Premier League. Denumirea “Barclays” vine de la sponsorul oficial Barclays – o institutie bancara.

In cele ce urmeaza vom insira o serie de fapte su cruiozitati legate de clasamentul din Anglia. Lucruri care poate nu sunt stiute de toti dintre noi.

-In Premier League sunt incluse 20 de cluburi de fotbal insumand un total de 38 meciuri pe sezon. Sezonul ia startul in luna August si se termina in Mai.

-Aceasta liga de fotbal a fost prima liga profesionala din lume si a luat nastere in 1888 sub numele de Footbal League. In 1992 a suferit cateva modificari si a capatat numele de FA Premier League devenind liga pe care o cunoastem azi, iar de atunci pana in prezent este cea mai urmarita liga de fotbal din lume.

-Premier League este totodata cea mai bine platita liga de fotbal din lume. Ca o scurta paranteza, visul oricarui fotbalist ar fi sa joace in Premier League. Acest clasament din Anglia nu reflecta doar cele mai bune echipe din Regatul Unit al Marii Britanii, ci totodata reflecta si cele mai competitive echipe de fotbal din lume.

-Din 1992 pana in prezent, doar 5 echipe au castigat titlul. Acestea sunt Arsenal, Blackburn Rovers, Chelsea, Manchester City si Manchester United.

-Din 1992 pana in prezent, Manchester United a castigat Premier League de 12 ori.

-In Premier League s-au remarcat cei mai multi antrenori de calitate. Aici gasiti un articol referitor la cei mai buni antrenori din clasamentul Angliei.

-Incepand din 1992 si pana sa plece Sir Alex Ferguson de la Manchester United, aceasta echipa nu a terminat niciodata mai jos de locul 3 in clasament.

-Premier League a fost formata in 1992 si a “inlocuit” precedenta liga care se numea Football League First Division. Aceasta modificare a fost facuta in special datorita drepturilor de televizare si implicarii televiziunii.

-Premier League este cea mai urmarita liga de fotbal din lume.

Chiar daca Premier League a luat nastere initial in 1888, sub alt nume, majoritatea jurnalistilor fac referire la Premier League ca fiind nascuta in 1992.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *