Sport

Steroizi: Mituri despre bodybuilding

Recomanda informatia!

1. Cu cat vei lucra mai mult, cu atat masa musculara va creste mai mult.

– Fals. Iata unul din cele mai populare mituri in randul celor care vor sa-si remodeleze corpul. 95% din culturistii profesionisti sunt de acord ca cea mai mare greseala de culturism este sa te antrenezi prea mult. Iar lucrul acesta este valabil chiar si atunci cand consuma steroizi. Ganditi-va cat de usor este pentru un atlet normal sa se antreneze foarte mult. Dar daca iti antrenezi muschii mult prea des ei nu se pot vindeca iar in final vei descoperi ca masa musculara nu creste delor. Ba uneori se pot inregistra si pierderi. Pur si simplu te antrenezi mai mult dar in loc sa-ti atingi obiectivele, inregistrezi pierderi la nivelul masei musculare. Chiar daca lucrezi in fiecare zi moderat vei ajunge sa-ti suprasoliciti muschii.

2. Cu cat te antrenezi mai mult cu atat mai bine.

Nu este necesar sa faceti 20-30 de seturi de exercitii pentru o anumita parte a corpului. Cercetarile arata ca muschiul poate obosi complet chiar si in urma unui set de exercitii fizice. Orice contractii suplimentare provocaca ruperi microscopice. Hipertrofia reprezinta un tip de adaptare la stres si culturistii sunt interesati de obicei de acest lucru. Chiar si cei care folosesc steroizi sunt foarte atenti la programul de antrenament – nu se suprasolicita.

Vezi si:  Mersul pe bicicleta - o activitate cu multiple beneficii

3. Nu trebuie sa fii puternic ca sa arati bine.

Exista multe cauze pentru care barbatii, chiar si cei cu o cantitate egala de masa musculara, au o putere diferita. Mult diferita. Acest lucru se poate datora unor raporturi musculare nervoase sau eficientei cailor nervoase. Pentru a avea muschi mai mari, trebuie sa ridicati greutati mai mari si trebuie sa deveniti mai puternic … si mai puternic decat ati fost inainte. In cazul unui atlet normal (cu foarte putine exceptii) cresterea fortei musculare necesita aplicarea unei presiuni mai mari asupra fibrelor musculare. Daca tensiunea care se aplica fibrelor musculare este mica, atunci in mod automat nu se va produce o crestere maxima. Cei care vor sa arate bine, cu o masa musculara mare folosesc steroizi.

4. Programele de formare a culturistilor profesionisti sunt recomandate oricui. – Fals

Lucrul acesta este usor de sesizat in orice sala de sport din lume. Baiatul de la sala de sport care este cel mai bun bodybuilder este si cel care a facut cele mai mari progrese folosind tehnici naturale. Cu toate aceste nu poate fi comparat cu un profesionist care petrece ore intregi la antrenamente, care urmeaza o dieta complexa si eventual un plan de suplimente de stimulare a masei musculare. Cu toate acestea, chiar si cei care nu vor sa faca bodybuilding ci vor sa se simta mai bine in pielea lor aleg sa foloseasca steroizi.

5. Poti sa faci muschi chiar daca urmezi o dieta cu putine calorii. – Fals

Poate fi putin mai greu si poate fi nevoie de ceva mai multe cunostinte in domeniu, precum si de un efort sustinut, dar in cele din urma acest lucru se poate realiza. Ideea de baza este ca, starea de obezitate la animale si la oameni nu este corelata universal cu nivelurile absolute ale aportului caloric. Capacitatea de a obtine schimbari majore pe un organism cu putina grasime este reglementata de componentele sistemului nervos automat care lucreaza cu mai multi hormoni endocrini. Acest lucru poarta denumirea de portionarea nutrientilor.

Vezi si:  Mbappé, inca o deceptie

De exemplu, exista cateva medicamente cum ar fi de exemplu Clenbuterolul care mareste productia de carne in cazul bovinelor. Cresterea este de 30% in timp ce se reduce cantitatea sau compozitia de furaje. Exista si alti hormoni cum ar fi hormonul de crestere, anumiti estrogeni, cortizolul si efedrina care sunt agenti de re-partitionare. Toate cresc consumul de oxigen in detrimentul depozitarii de grasime – independent de aportul energetic.

Cu toate acestea, nu doar medicamentele pot face acest lucru. Este adevarat ca o componenta importanta a acestui mecanism este legata de genetica, dar nutrientii specifici, in anumite cantitati, atunci cand sunt combinati cu un program eficient de antrenament, pot imbunatati semnificativ raportul de grasimi/ non-grasimi in cazul unui adult. Steroizii se pot folosi si pentru arderea grasimilor. De fapt, steroizii sunt clasificati in functie de scopul pentru care se folosesc: steroizi pentru slabit, pentru cresterea masei musculare si pentru definire.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *