Casa-Gradina

Cum indepartezi in siguranta azbestul?

Recomanda informatia!

Azbestul este o fibră minerală naturală, interzisă de la 1 ianuarie 2005. Datorită proprietăților lui, acesta a fost folosit în producerea a numeroase materiale de construcții. Printre acestea se numără: pardoseli din faianță și table de asfalt, mastice pentru pardoseli, vopsele texturate, tencuiala acustică, materiale ignifuge, perdele de încălzire, izolație suflată sau izolația cazanelor.

Acesta a fost utilizat în multe industrii întrucât fibrele izolante sunt rezistente la incendii și nu conduc electricitatea. Folosit, în principal, în consolidarea cimentului, acesta este o substanță periculoasă, care a fost clasificată că fiind cancerigenă. Astfel, chiar dacă folosirea lui în confecționarea materialelor de construcție a fost interzisă, fibra încă este prezenta în clădirile construite în perioada în care nu se cunoșteau consecințele utilizării.

Prin urmare, operațiunile de demolare și îndepărtare implică și riscul de expunere la această minerală naturală. Azbestul este invizibil la ochiul liber, iar cei care aleg să nu apeleze la o echipa de profesioniști riscă să dezvolte probleme de sănătate grave precum: cancer pulmonar, azbestoza sau mezotelioma. Serviciul de inchiriere container moloz este potrivit pentru constructorii sau persoanele care realizează proiecte de demolare sau renovare în clădiri vechi, care ar fi putut fi construite folosind materiale produse din azbest.

Cum puteți reduce riscurile expunerii? Dacă suspectați că zona de lucru poate conține pulbere de azbest, trebuie imediat să încetați orice activitate, să nu perturbați fibră și să folosiți imediat un echipament special de protecție pentru respirație. Reglementările actuale impun contactarea unei companii acreditate în mutarea materialelor care conțin această minerală naturală și este interzisă mutarea pe cont propriu.

Firmele care se ocupă cu serviciul de închiriere container iau toate măsurile posibile de prevenție și protecție în momentul manevrării produselor periculoase. Echipa trimisă în zona de demolare va testa mediul din împrejurimi pentru a verifica dacă există o concentrație, peste limitele admise, în aerul respirabil. În plus, aceștia se vor ocupa cu debarasarea molozului în zone special amenajate în cel mai sigur și eficient mod pentru a evita contaminarea și altor suprafețe.

Întotdeauna este mai bine să evităm riscurile, iar dacă suspectați că vă aflați într-o zonă contaminată, trebuie să apelați imediat firmele acreditate din acest domeniu. Expunerea la azbest presupune măsuri de urgență, fiind necesară raportarea acesteia către autorități și efectuarea unor controale medicale periodice riguroase.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *