Diverse

Cum să-ți îmbunătățești somnul: sfaturi pentru a dormi mai bine noaptea

Recomanda informatia!

Un somn odihnitor este esențial pentru a începe următoarea zi în cea mai bună formă. Este greu să găsim energia de care avem nevoie pentru a ne îndeplini sarcinile atunci când nu reușim să dormim bine. Chiar și pijamalele de damă pe care alegem să le purtăm pot îmbunătăți (sau nu) calitatea somnului.

Dacă nu ai parte de un somn tocmai bun, e bine de știut că nu ești condamnată să ai parte de nopți agitate, lipsite de somn. Trebuie doar să schimbi anumite obiceiuri și să-ți pui la punct o rutină de seară adecvată. Fă aceste schimbări și vei vedea că somnul va deveni mai lin și mai odihnitor.

⦁ Setează-ți un program de somn și respectă-l

Este indicat să dormi 7-8 ore pe noapte pentru a te trezi odihnită a doua zi. Aceasta e norma de somn pentru un adult, deci încearcă să respecți acest program (nu dormi mai mult sau mai puțin).

Pe lângă cele minim 7 ore și maxim 8 ore de somn pe noapte, pune-ți la punct și o rutină de seară. De exemplu, este important să mergi la culcare la aceeași oră în fiecare seară. Asta îți va permite să îți reglezi organismul și să reușești să te trezești dimineața mai ușor.

În weekend, încearcă să nu deviezi cu mai mult de o oră de la programul de somn setat în timpul săptămânii. Această constanță în ceea ce privește programul de somn îți ajută corpul cu reglarea ciclului somn-stare conștientă.

Dacă te pui în pat și nu reușești să adormi în 20 de minute, dă-te jos din pat, ieși din dormitor și du-te fă ceva relaxant. Poți citi sau asculta muzică plăcută, liniștitoare. Întoarce-te în pat când te simți obosită. Repetă acest ritual dacă este nevoie.

⦁ Acordă atenție la ceea ce mănânci și bei

Nu te duce la culcare cu burta plină sau cu o senzație de foame. În special, evită mesele grele sau generoase cu câteva ore înainte de culcare. Disconfortul pe care îl vei resimți (atunci când mănânci prea mult) te poate ține trează.

Nicotina, cafeina și alcoolul trebuie consumate cu mare atenție, de asemenea. Efectele stimulante are cafeinei și nicotinei au nevoie de ore întregi pentru a dispărea. Astfel, pot avea consecințe nefaste asupra calității somnului. Chiar dacă alcoolul te poate face să te simți somnolentă, poate ajunge să îți întrerupă somnul mai târziu în noapte.

⦁ Creează un mediu odihnitor

Fă pe cât posibil ca dormitorul să fie ideal pentru somn. De cele mai multe ori asta înseamnă cameră întunecată, ușor mai răcoroasă și lipsită de zgomote. Expunerea la lumină, de orice fel, poate crea dificultăți la adormire. De aceea, limitează expunerea la dispozitive ce emit lumină înainte de somn.

⦁ Pregătește-te fizic și mental pentru somn

image002

În loc să stai pe telefon sau la televizor, crează-ți o rutină cu activități relaxante ce te pregătesc pentru somn. Fă o baie sau un duș fierbinte, alege pijamale de damă din materiale moi, plăcute la atingere și utilizează tehnici de relaxare.

Atât lenjeria, cât și pijamalele pe care alegi să le porți îți pot influența somnul. Pijamalele de damă din materiale sintetice, de proastă calitate, te pot face să transpiri și să te simți inconfortabil. Ideal ar fi să alegi pijamale de damă de calitate, din bumbac 100% sau bambus. Pentru perioada de vară, poți alege pijamale de damă din satin, ce este un material răcoros și fin pe piele.

Alte sfaturi ce te vor ajuta să dormi mai bine sunt includerea activităților fizice în rutina zilnică, limitarea ațipelilor de după-amiază (dacă e cazul) și gestionarea stresului. Dacă te supără grijile zilnice, notează-le undeva la sfârșit de zi și pune-le deoparte pentru mâine.

Cu ajutorul acestor sfaturi și mici schimbări în obiceiurile de seară, vei reuși să te odihnești mai bine noaptea. O idee bună ar fi să investești și în pijamale de damă de calitate, ce te vor face să te simți mai bine în propria piele, pe tot parcursul nopții.  O gamă variată de pijamale pentru damă o poti găsi online dând clic aici, produsele sunt confectionate din materiale inalt calitative, perfecte pentru a fi purtate atât ziua, cât și noaptea.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *