Diverse

Metode contraceptive pentru barbati – injectiile cu hormoni

Recomanda informatia!

Daca pana acum metodele contraceptive erau dedicate in exclusivitate femeilor, iata ca, in prezent, se poate vorbi si despre contraceptie masculina. Metodele contraceptive dedicate barbatilor nu sunt atat de variate ca cele ale femeilor, insa exista! Una dintre cele mai recente metode contraceptive pentru barbati consta in administrarea de injectii hormonale care impiedica producerea de sperma. Informatii pe larg despre mijloacele de contraceptie masculina.

Contraceptia masculina, o metoda de a ne proteja
Cele mai cunoscute metode contraceptive pentru barbati sunt prezervativul, actul sexual intrerupt si vasectomia. Insa, cercetarile stiintifice din domeniul medical nu s-au oprit aici si au inventat un nou mijloc contraceptiv masculin, si anume injectiile cu hormoni. Prezervativul este o metoda de contraceptie masculina cu o eficienta de 85-98%. Este usor de folosit, accesibil, nu necesita o supraveghere medicala, nu are efecte secundare si asigura o protectie pentru ambii parteneri impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Dezavantajul este ca necesita o folosire atenta pentru a fi eficient si intervine in desfasurarea actului sexual.Actul sexual intrerupt este o metoda contraceptiva prin care ejacularea se face in afara vaginului, fara sa se utilizeze niciun mijloc de contraceptie. Vasectomia este o metoda contraceptiva care se realizeaza la cererea barbatului. Are o eficienta de 100% pentru ca presupune blocarea canalelor prin care circula spermatozoizii. Este foarte eficienta, nu are efecte secundare sau negative asupra dorintei sau performantelor sexuale nici la barbati si nici la femei. Singurul dezavantaj este ca este una dintre metodele contraceptive definitive. Odata luata decizia, cu greu se mai poate reveni asupra ei. Mai nou, in lumea medicala se vorbeste despre contraceptie masculina pe baza de injectii hormonale. Chiar daca aparitia sa a starnit multe polemici, in prezent, in urma testelor efectuate, aceasta metoda s-a dovedit a fi la fel de eficienta ca oricare dintre metodele contraceptive dedicate femeilor. Injectiile hormonale pentru barbati sunt la fel de sigure ca si cele feminine in protejarea impotriva unei sarcini nedorite sau a trasmiterii vreunei boli sexuale. Concret, contraceptia masculina injectabila presupune administrare de injectii cu testosteron. Acestea reduc producerea de LD (hormon lutein) si FSH (hormon de stimulare foliculara) care impiedica producerea spermei. Efectul acestor injectii hormonale este reversibil. Dupa 4-6 luni de la intreruperea acestei metode contraceptive producerea de sperma se reface. Oamenii de stiinta ne asigura ca administrarea de testosteron injectabil nu prezinta niciun pericol asupra organismului si ca nivelul de fertilitate al barbatilor revine la normal.

Sfaturi Info-ghid:
Niciunul dintre mijloacele de contraceptie masculine sau feminine nu sunt sigure suta la suta. De aceea, alegerea unei metode contraceptive trebuie luata in doi si discutata cu medicul specialist pentru a fi siguri de eficienta si siguranta acesteia.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *