Dex-ul si dictionarul de sinonime online, practice si usor de folosit

Recomanda informatia!

Dictionarul explicativ sau lexicomul este cunoscut inca din cele mai vechi timpuri in care se prezenta sub forma de tablita cu scriere cuneiforma. Tablite de genul acesta au fost descoperite in Ebla (Siria) si dateaza din anul 2300 i.Hr. Cel mai vechi dictionar monolingv care s-a pastrat a fost gasit in China si dateaza aproximativ din secolul al III-lea i.Hr.

Una dintre modalitatile cele mai usoare de imbogatire a vocabularului este cu ajutorul unui dictionar de sinonime.

Avand capacitatea de a intelege sensul diferit si nuanta a unui cuvant cu ajutorul sinonimelor contribuie in mod direct la dobandirea unui vocabular cat mai vast.

Un dictionar de sinonime a limbii romane este un dex in care termenii sunt explicati intr-un mod simplu si eficient pentru o intelegere cat mai buna a acestuia. De cele mai multe ori, dictionarul prezinta si expresii echivalente, serii sinonimice si antonime conform dictionarului explicativ DEX.

Dictionarele de sinonime se gasesc inca frecvent sub forma de carte tiparita insa au inceput sa apare tot mai multe variante electronice sau online accesate prin intermediul internetului.

Utilizarea unui dictionar de sinonime online

Extrem de accesibil dictionarul de sinonime online are avantajul de a fi usor de inteles de catre utilizator. Acesta trebuie doar sa introduca un cuvant pentru care doreste seria sinonimica de termini si apasa butonul de cautare. In cateva momente dictionarul afiseaza in coloana cuvinte sau expresii cu acelasi inteles ca si cel al termenului cautat.

Dictionarele traditionale de sinonime nu au aceeasi usurinta sau rapiditate de folosire si de aceea incep usor sa piarda popularitate in fata optiunilor online. Pentru a nu pierde complet in fata dictionarelor online, unii autori au venit cu solutii inventive care prezinta explicatiile sinonimelor prin rime, versuri, imagini, etc.

Studii semnificative in domeniul lingvisticii demonstreaza ca utilizarea dictionarelor atat cand vine vorba de sinonime cat si antonime imbunatatesc considerabil capacitatile de exprimare ale utilizatorului oferindu-i sanse mai mari in ceea ce priveste integrarea intr-un colectiv, obtinerea unui loc de munca mai bun, etc.

Atat dictionarele online cat si cele traditionale prezinta o serie cat mai completa de sinonime atat totale cat si partiale pentru a ajuta utilizatorii sa inteleaga cat mai bine sensul cuvintelor si expresiilor intrebuintate.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *