Diverse

Viata lui John Daniel Hertz

Recomanda informatia!

John Daniel Hertz este considerat o personalitate de renume pe plan international. El a fost un om de afaceri american care a obtinut mari succese atat pe plan social cat si pe plan economic. El s-a remarcat mai ales in sectoarele economice strans legate de tranporturi si de autovehicule, cum ar fi de exemplu afacerile cu masini de inchiriat. John Hertz a mai fost cunoscut si pentru pasiunea lui fata de cursele de cai si de caii de rasa respectiv era si un cunoscut filantrop. S-a nascut in orasul Ruttka, care astazi apartine de Slovacia, in data de 10 aprilie, anul 1879 si a decedat la varsta de 82 de ani, in data de 8 octombrie, anul 1961. Familia Hertz a emigrat in Statele Unite cand micutul John avea cinci ani.

In anii de tinerete, el era activ si ca boxer amator, luptand sub numele de Dan Donnelly. El a castigat campionatul Asociatiei Atletice din Chicago, apoi a inceput sa practice acest sport sub numele lui real, iar putin mai tarziu devine managerul lui Benny Yanger. Putem afirma linistit ca John Hertz era o personalitate multilateral dezvoltata inconjurat de succese. Era capabil sa puna in practica cu succes orice idee, indiferent ca aceste idei erau legate de masini, de sport sau de alte domenii. Era un om minunat.

O alta curiozitate din viata lui este faptul ca a inceput cariera ca si vanzator de ziare, apoi devine reporter la Chicago Morning News. Putin mai tarziu el pierde acest loc de munca si la sugestia unui prieten se angajeaza ca si agent vanzari la o societate care comercializa masini. Apoi pune in practica o alta idee, conform careia va deschide o companie taxi care va practica preturi reduse astfel incat sa fie accesibil tuturor categoriilor sociale. In 1907 el avea deja o flota formata din sapte masini folosite. In anul 1915 a fondat in Chicago, compania numita Yellow Cab Company, unul dintre cele mai mari companii de succes din Statele Unite. Intre anii 1915 si 1925, Hertz lanseaza mai multe afaceri de succes, toate bazate pe transport. In anul 1924 va cumpara si o agentie de masini de inchiriat care va fi cunoscut sub numele de Hertz Drive-Ur-Self Corporation. Istoria acestei agentii este una mai interesanta pentru ca in anul 1926 Hertz vinde aceasta afacere catre General Motors apoi in anul 1953 va recumpara agentia respectiva. Intre anii 1926 – 1953 el este interesat in mai multe afaceri, chiar si in afaceri aeriene. Trebuie notat ca in aceasta perioada vinde o parte din interesele sale detinute la Yellow Cab Company respectiv in anul 1926 devine director la General Motors.

Daniel Herz s-a putut bucura de succese si in viata privata nu numai in domeniul masini de inchiriat sau in domeniul taxi. El s-a casatorit in anul 1903 cu Francis Kesner. Viata lui a fost impodobita de trei copii: Leona Jane, John Jr. si Helen. Cum am mentionat mai sus el era pasionat foarte mult si de caii de rasa. Datorita acestei pasiuni el precum si sotia lui au devenit personalitati importante si in cadrul curselor de cai. Familia Hertz a detinut doua ferme pentru cai, unul in Trout Valley, statul Illinois iar celalalt in Woodland Hills, California. Caii, erau foarte bine antrenati astfel au castigat mai multe curse importante din Statele Unite. In timpul razboiului rece Hertz a pus bazele unei fundatii care a sprijinit cercetarea militara. Aceasta fundatie a fost administrat de catre oamenii de stiinta de la institutul Lawrence Livermore National Laboratory. Pentru contributia sa semnificativa la securitatea Statelor Unite, John Daniel Hertz a fost decorat in anul 1958 cu cel mai mare premiu civil.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *