Diverse

Descopera sfaturile noastre pentru un condus in siguranta pe timp de iarna

Recomanda informatia!

Gheata si zapada pot ingreuna condusul chiar daca esti obisnuit cu astfel de conditii. Este vorba nu doar sa stii ce sa faci atunci cand vehiculul este in miscare ci si sa te pregatesti cu atentie inainte sa pleci din casa si sa fii pregatit in caz de accident.

Inainte de a porni la drum

Verifica conditiile meteorologice si de drum. Asigura-te ca drumurile care te separa de destinatie sunt practicabile, sunt curatate. Daca exista o avertizare cu privire la aceasta ruta renunta la plecare.

Ia cu tine un kit de urgenta si incarca-ti telefonul. In cazul in care vei avea un accident, vei avea nevoie de un telefon incarcat si de un kit de urgenta pana cand vine ambulanta daca este necesara prezenta acesteia.

Spune unei persoane unde pleci, unde te vei afla

Spune-i unui apropiat ora aproximativa la care estimezi ca vei ajunge la destinatie si ce drum vei alege pentru a ajunge acolo. Astfel, in cazul in care nu te vei prezenta, va sti ca ceva s-a intamplat.

In timp ce conduci

Pune-ti centura si asigura-te ca te indepartezi de orice sursa de distractie. Acesta este un sfat bun indiferent de vremea de afara. Inainte de a porni masina leaga-ti centura. Limiteaza la minim sursele de distragere a atentiei, da muzica cat mai incet cu putinta si regleaza-ti GPS-ul.

Incetineste

 

Atunci cand conduci pe zapada si pe gheata trebuie sa respecti limita de viteza dar si conditiile de drum. S-ar putea sa iti ia mai mult timp pana cand ajungi la destinatie insa macar ajungi teafar si nevatamat.

Iesi de pe drum

In cazul in care ai un accident, incearca sa iesi de pe drum pentru a ramane intr-un loc sigur cum ar fi un refugiu sau o parcare. Un lucru care va evita sa fii lovit de celelalte masini.

Sursa: https://www.seodigg.fr/2022/11/20/conseils-de-securite-pour-bien-conduite-en-hiver/

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *