Casa-Gradina

Clasificarea plaselor de gard

Recomanda informatia!

Plasa de gard este un produs care exista pe piata din Romania de foarte mult timp si este comercializat intr-o gama foarte variata de tipuri si dimensiuni. Se produce din sarma zincata sau in unele cazuri sarma neagra , pe masini complet automate sau masini cu operare manuala.
Impletiturile de sarma se clasifica in doua mari categorii: plasele usoare pentru imprejmuiri si plasele cu caracteristici speciale , cu utilizare in industrie si constructii.
Plasele din sarma se diferentiaza in functie de grosimea firului si de dimensiunea constructiva a ochiului . Cea mai usoara dimensiune de plasa este ce cu diametrul de 1.8 mm si ochi de 60×60 mm . Ochiul fiind in forma unui romb patrat , 60 mm semnifica dimensiunea laturii acelui romb. Toate dimensiunile care au latura mai mare de 60 mm si grosimea mai mica de 1.8 mm , mi se par prea putin rezistente pentru a fi viabile.

Urmatoarea dimensiune ar fi cea de 50×50 mm , care este si cea mai ceruta de clientii din Romania din cauza raportului avantajos intre calitate si pret. Plasele fabricate cu acest tip de ochi variaza in grosime de la 1.8 la 2.2 mm , ajungand si la 2.5 mm ,model care este destul de costisitor ca pret. Tot pe aceleasi grosimi se poate fabrica plasa cu ochiul de 40×40 mm , ochi care este din ce in ce mai rar cerut pe piata din cauza pretului mare si a puterii de cumparare mai reduse a populatiei.
Mai trebuie mentionate si plasele cu ochiuri mici , de 20×20 mm sau 30×30 mm , care se confectioneaza din sarme cuprinse intre 1.6 si 2 mm. Nu este necesara sarma mai groasa datorita densitatii mari avute de acest tip de impletituri. Aceste modele se gasesc destul de greu in comert, multi producatori evitand aceste dimensiuni din cauza dificultatii cu care se produc.

la categoria ‘industrial’ intra plasele cu grosimi mai mari de 2.8 mm , care se folosesc la garduri sau structuri care necesita o rezistenta foarte mare. Un exemplu ar fi plasele zincate cu grosime intre 2.8 si 3.5 mm folosite la consolidarea de versanti sau maluri de rau . Varianta extrema de plasa de gard este cea produsa din sarme cu diametru intre 4 si 5 mm , cu ochi de 50-55 mm , folosite pentru securizarea peretilor si tavanelor in exploatarile miniere subterane. Aceste plase sunt foarte greu de produs , fiind foarte solicitante pentru utilaje datorita uzurii ridicate asupra matritelor si sistemelor de angrenare.
Pentru mai multe informatii , imagini , sau asistenta in alegerea tipului de gard cel mai potrivit pentru o anumita aplicatie ,vizitati estmetalcab.ro si va ajutam sa realizati proiectelor dumneavoastra in materie de garduri.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *