Diverse

Ce trebuie sa stii despre detergentul de rufe

Recomanda informatia!

Descoperirea incredibila a detergentului de rufe poate fi atribuita doctorului Otto Rohm in 1907, care era proprietarul Burnus, o companie infiintata in 1836 initial ca producator de lumanari si sapunuri. Otto Rohm a introdus utilizarea enzimelor pentru curatarea rufelor in 1907, dar abia in 1914 a inceput cercetarile asupra aplicatiilor tehnice ale enzimelor in detergentii de spalare.

In America, productia de detergenti de rufe a inceput in anii 1930 si erau comercializati de Procter & Gamble. Robert Duncan, care lucra pentru P&G, a plecat in Europa pentru a descoperi mai multe lucruri despre detergentul de rufe. Dupa multe testari si acorduri de licenta, P&G a reusit in 1933 sa realizeze primul detergent sintetic. Din nefericire, aceste detergent nu era foarte eficient si nu elimina petele dure, asa ca americanii l-au comercializat ca detergent pentru rufele bebelusilor. Oamenii aveau nevoie in continuare de un detergent care sa elimine petele si murdaria greu de indepartat, iar acesta a aparut in 1946. Inovatiile au continuat de-a lungul deceniilor si au aparut foarte multe produse de inmuiere si spalare a rufelor, care constau in enzime. Desi enzimele sunt foarte folosite in detergenti, acestea nu sunt indicate pentru cei cu pielea sensibila.

Pentru sanatatea oamenilor si a mediului inconjurator, au aparut detergentii bio pentru rufe

Producatorii de detergenti pentru rufe s-au convins ca cea mai buna cale pe care o pot urma in aceasta industrie, este sa creeze produse concentrate, economice si detergent bio de calitate. Astfel, au dezvoltat lichide si pulberi de rufe ultra concentrate in formula biodegradabila. Desi la inceput oamenii nu aveau prea multe optiuni in ceea ce priveste detergentul de rufe, iar cei care doreau sa-si protejeze sanatatea si sa aiba grija de mediul inconjurator erau nevoiti sa prepare singuri detergentul de rufe, acum sunt disponibile pe piata foarte multe variante de detergent bio, atat lichid cat si pulbere si tablete. Poti citi aici mai multe informatii despre detergentii biodegradabili.

Cum alegi cel mai bun detergent bio pentru rufe

Exista foarte multe produse bio de calitate destinate curatarii rufelor, ingrijirii masinii de spalat si, inclusiv, dedurizanti de apa ecologici. Este foarte usor in ziua de astazi sa alegi produsul potrivit pentru tine, daca aloci putin timp cercetarii.

Un detergent bio sau ecologic va face aceeasi treaba ca un detergent conventional, insa te va ajuta sa economisesti bani, sa-ti protejezi sanatatea si sa ai grija de mediul inconjurator. Detergentii bio pentru rufe se gasesc in formule mult mai concentrate decat cei conventionali, ceea ce inseamna ca folosesti o cantitate mai mica de produs la fiecare spalare, economisind astfel bani. In ceea ce priveste sanatatea familiei tale, detergentii bio nu afecteaza pielea si nu provoaca reactii alergice. Acestia sunt conceputi special pentru a nu lasa reziduuri daunatoare, nu contin ingrediente toxice si, cand se descompun in natura nu afecteaza mediul inconjurator.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *