Cum se îngrijește corect un implant?

Recomanda informatia!

Daca iti doresti sa te bucuri de o dantura perfect functionala si estetica, o poti face fara probleme chiar daca ai pierdut dinti. Implantul dentar este o solutie cat se poate de eficienta si daca este ingrijit corect poate sa fie nemuritor.

Indiferent ca ai cautat un implant dentar in sector 6 sau la o clinica de lux din centrul capitalei, atata vreme cat lucrarea este bine facuta si tu o ingrijesti corect, te poti bucura de ea intreaga viata.

Care sunt sfaturile stomatologilor in ceea ce priveste modul de ingrijire al implanturilor?

In principiu, trebuie sa incepi o rutina care implica urmatoarele actiuni:

  • Periajul de doua ori pe zi. Periajul trebuie sa aiba loc cel putin de doua ori pe zi. In general este nevoie de o periuta de dinti cu perii medii, care sa poata patrunde bine intre dinti si in acelasi timp sa protejeze gingia. O solutie excelenta este alegerea periutelor de dinti electrice.
  • Alegerea unei paste de dinti cu o compozitie cat mai sanatoasa. Cei care au implanturi dentare nu pot folosi orice tip de pasta de dinti. Spre exemplu, nu sunt recomandate pastele destinate albirii sau cele care au foarte multa clorura de sodiu si un PH scazut.
  • Folosirea dusului bucal. O alta activitate care trebuie sa intre in rutina zilnica a tuturor celor care au implant dentar este folosirea dusului bucal. Un astfel de dispozitiv poate sa indeparteze in proportie foarte mare bacteriile din cavitatea bucala si protejeaza implantul pe termen lung si foarte lung. Se poate folosi atat simpla apa, cat si apa amestecata cu apa de gura.
  • Folosirea atei dentare. La fel ca si periajul, ata dentara trebuie sa fie folosita de doua ori pe zi. Scopul sau este tot de a indeparta bacteriile si resturile.

O rutina bine facuta nu ar trebui sa ocupe mai mult de 10-15 minute pe zi. Daca se adauga si o vizita la stomatolog o data la 6 luni, rezistenta unui implant este aproape garantata. Conteaza si tipul de implant folosit, insa in cea mai mare parte, atat cele din zirconiu cat si cele din titan sunt rezistente si placute din punct de veere estetic.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *