Diverse

Cand dieta si sportul nu dau rezultate, apeleaza la liposuctie

Recomanda informatia!

Exista anumite persoane pentru care, la un moment dat, metodele clasice de pierdere a greutatii nu mai functioneaza, asa ca sunt nevoiti sa recurga la procedee alternative, precum liposuctia. Liposuctia nu este, insa, o metoda de slabire, asa cum se crede, ci de indepartare a tesutului excesiv de grasime.

Ce este si cum se realizeaza liposuctia

Liposuctia, sau lipoaspiratia, este o procedura chirurgicala de indepartare a tesuturilor adipoase din zone precum coapse, solduri, fese, abdomen, care nu raspund la diete sau la exercitii fizice. Aceasta interventie chirurgicala se realizeaza sub anestezie totala sau locala asociata cu anestezie intravenoasa. Dupa ce anestezia isi face efectul, medicul chirurg extrage tesuturile adipoase in exces cu ajutorul unui instrument special introdus in niste incizii foarte mici, care nu vor pune deloc probleme din punct de vedere estetic dupa operatie. Dupa procedura chirurgicala, pacientul trebuie sa poarte timp de 3 saptamani o imbracaminte speciala elastica, cu rol important in dobandirea formei finale. Eventualele echimoze postoperatorii vor disparea dupa o saptamana sau doua de la procedura chirurgicalam iar rezultatul definitiv se poate observa dupa 3 luni.

Cum te pregatesti pentru liposuctie

In primul rand, toti pacientii ar trebui sa tina cont cu strictete de recomandarile medicului chirurg, chiar si pentru perioada preoperatorie. In plus, pacientii trebuie sa urmareasca anumite indicatii, precum renuntarea la fumat si la administrarea medicamentelor anticonceptionale cu cel putin 10 zile inainte de operatie, intreruperea medicamentelor anticoagulante si efectuarea unor analize generale pentru a evalua starea de sanatate a pacientului.

Mediucul chirurg precum si cabinetul in care are loc operatia trebuie sa fie cu grija alese, o recomandare vine pentru operatia estetica de liposuctie in cabinetul dr Jecan, acesta fiind un medic specialist in chirurgia estetica si reconstructiva.

Liposuctia nu este permanenta

Liposuctie nu este o metoda de slabire, dupa cum este mentionat si anterior si nici permanenta. Aceasta trebuie intretinuta in mod constant prin exercitii fizice si prin dieta. Chiar daca tesutul adipos este inlaturat in mod definitiv, acesta poate aparea ulterior, din cauza unei alimentatii necorespunzatoare si nesanatoase si din cauza lipsei activitatilor fizice. De aceea, medicii chirurgi esteticieni recomanda adoptarea unui stil de viata echilibrat, pentru prelungirea efectelor liposuctiei.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *